O produkcie
Pokaż wszystkie produkty HUMANA
Pokaż wszystkie produkty linii Deserki 100% Organic marki Humana
Producent
HUMANAWarszawa
Opis
Humana Deserek Gruszka to w 100% organiczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla dzieci, które ukończyły 4. miesiąc życia. Produkt nie zawiera dodatku cukru, swój słodki smak zawdzięcza dojrzewającym w pełnym słońcu gruszkom. Delikatna konsystencja przypada do gustu najmłodszym, a rygorystyczne normy jakościowe, które spełnia deserek sprawiają, że sprawdzi się jako jeden z pierwszych posiłków w okresie rozszerzania diety u niemowląt.
Skład
100% gruszka*
*składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 259 kJ / 62 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 0,3 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,04 g |
Węglowodany, w tym: | 12,4 g |
cukry: | 10,2 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 0,5 g |
Sól | 0,005 g |
Sód | 0,002 g |
Masa netto
80 g.
Właściwości
Deserek Humana zawierający gruszki jest w 100% organicznym środkiem spożywczym dla najmłodszych. Nie zawiera glutenu, dodatku barwników aromatów, konserwantów oraz substancji zagęszczających. Nie zawiera dodatku cukru, swój słodki smak zawdzięcza owocom dojrzewającym w pełnym słońcu. Produkt spełnia rygorystyczne normy jakościowe. Delikatna konsystencja przypada do gustu najmłodszym dlatego deserek sprawdzi się jako jeden z pierwszych posiłków w okresie rozszerzania diety u niemowląt. Idealny jako deser owocowy lub dodatek do dań mlecznych.
Przeznaczenie
Dla niemowląt w wieku 4 m+.
Sposób użycia
Przed podaniem należy dokładnie zamieszać. Zaplanowaną porcję należy przełożyć do miseczki. Pozostałą niewykorzystaną porcję należy przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiczku maksymalnie do 48 godzin. Wyjmując produkt ze słoiczka należy używać plastikowej łyżeczki.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Nie używaj, jeśli wieczko się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe "klika" przy pierwszym otwarciu.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Specyfika
- Układy narządowe
- Smak
- Sposób aplikacji