O produkcie
Producent
OSKOLANadwiślańska 133 c
Józefów
Opis
Sok pozyskiwany wczesną wiosną z pni drzew brzozy, zwany OSKOŁĄ (od staropolskiej nazwy soku z brzozy - oszkoła).
Dzika róża to witaminowa bomba wzmacniająca serce, działająca korzystnie na wątrobę, wspomagająca leczenie wielu różnych chorób i podnosząca odporność organizmu. Sok brzozowo-różany uzyskujemy z wyciągu owoców dzikiej róży na naturalnym soku z brzozy. Owoce dzikiej róży zawierają garbniki, cukry naturalne, kwasy organiczne (cytrynowy i jabłkowy), olejki eteryczne, sole mineralne, a także witaminy: C, A, B1, B2, E, K i P.
Zawartość opakowania
Naturalny sok z brzozy 70,60%, napar z owoców dzikiej róży na naturalnym soku z brzozy 23,85%, syrop glukozowo-fruktozowy lub cikier, kwas cytrynowy - regulator kwasowości.
Charakterystyka produktu
- zwiększa odporność i wzmacniają organizm,
- pomaga w stanach gorączkowych, grypie, przeziębieniach i infekcjach,
- korzystnie działa przy zaburzeniach pracy serca, stanach miażdżycowych, zatruciach pokarmowych i alkoholowych,
- zmniejsza dolegliwości wątroby i woreczka żółciowego,
- obniża poziom cholesterolu we krwi,
- pomaga przy kamicy nerkowej, schorzeniach dróg moczowych, wrzodach żołądka, reumatyzmie, niepokoju, bezsenności, przemęczeniu, zmęczeniu wiosennym.
Stosowanie produktu
Sok z brzozy można spożywać w każdym wieku bez ograniczeń ilościowych.