O produkcie
Producent
MANUKA HEALTHNeuseelandhaus GmbH Am Schlagbaum 10
59192 Bergkamen, Germany
store@manukahealth.shop
Opis
Miody Manuka są to jednorodne miody, które zostały wytworzone na terenie Nowej Zelandii. Miody Manuka charakteryzują się wyjątkowym smakiem określanym jako mineralny, lekko gorzki, silnie aromatyczny zapach wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu.
MGO to skrót od Methylglyoxal. Jest to naturalna substancja uznana przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku.
Skład
miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
Wartość energetyczna |
1400 kJ/334 kcal |
210 kJ/ 50,2 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
Węglowodany w tym cukry |
82,1 g 82,1 g |
12,3 g 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >25 mg | > 3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Masa netto
500 g
Właściwości
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Sposób użycia
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
- Przechowywać w temperaturze pokojowej
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji