O produkcie
Opis
Bjobj
Truskawkowa pasta do zębów dla dzieci od 0 do 12 lat - nie zawiera fluoru. Oczyszcza zęby i zapobiega próchnicy.
Składniki/Ingredients
Sorbitol, Aqua (Water), *Aloe Barbadensis Leaf Juice, Silica, Xylitol, Xanthan Gum, Glycerin, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, *Calendula Officinalis Flower Extract, Sodium Lauroyl Glutamate, Aroma, Limonene.
* Wszystkie składniki oznaczone gwiazdką pochodzą z certyfikowanych ekologicznych upraw.
Właściwości
Truskawkowa pasta do zębów dla dzieci (bez fluoru) Bjobj
- Posiada właściwości ochronne, łagodzi podrażnienia dziąseł.
- Składniki zapobiegają tworzeniu się próchnicy i kamienia nazębnego.
- Regularne stosowanie zapewnia świeży i przyjemny oddech oraz piękny i zdrowy uśmiech.
- Zawierają aktywne składniki pochodzenia roślinnego, wyciągi z roślin i olejki eteryczne pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego gdzie nie stosuje się chemicznych nawozów oraz substancji pochodzenia zwierzęcego.
Składniki aktywne:
- Sok z liści aloesu - wykazuje właściwości bakteriobójcze i antywirusowe, oczyszcza zęby i dziąsła z bakterii, nie uszkadzając przy tym szkliwa. Pomaga również na nadwrażliwość zębów i dziąseł.
- Wyciąg z nagietka - ma działanie łagodzące i przeciwzapalne.
Przeznaczenie
Do codziennej higieny jamy ustnej dla dzieci od 0 do 12 lat.
Stosowanie
- Dla uzyskania najlepszego efektu, zaleca się myć zęby pastą Bjobj kilka razy dziennie, pod nadzorem osoby dorosłej.
- Wypłukać usta.
Uwagi
- Posiada Certyfikat ICEA.
- Pasta spełnia wymogi homeopatii.
- Nie zawiera fluoru.
- W 100% naturalny zapach.
- Nie zawiera parabenów, glikolu, alkoholu, sztucznych barwników.
- Bez silikonu, aluminium, Phenoxyethanolu, PEG i SLS oraz składników GMO.
- Fizjologiczne pH.
- Hypoalergiczny.
- Warunki przechowywania: pasta zawiera aktywne składniki roślinne, zalecane jest przechowywanie pasty w temperaturze między 10 a 28 ºC.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji