×
DOZ.PL Darmowa
aplikacja
DOZ.pl
Zainstaluj
Resource Diabet Plus, dieta kompletna w płynie, smak waniliowy, 4 x 200 ml
Resource Diabet Plus, dieta kompletna w płynie, smak waniliowy, 4 x 200 ml
26.99 zł

Resource Diabet Plus, dieta kompletna w płynie, smak waniliowy, 4 x 200 ml

Resource Diabet Plus, dieta kompletna w płynie, smak waniliowy, 4 x 200 ml
26.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
9.99 zł
Paczkomat InPost
6.99 zł
Odbiór w punkcie DHL
6.99 zł
Wysyłka zagraniczna
29.99 zł

Opis

Resource Diabet Plus smak waniliowy to kompletna pod względem odżywczym, wysokobiałkowa i wysokoenergetyczna żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy.

  • Zwiększa ilość pełnowartościowego białka w diecie (1 opakowanie to 18 g białka). 
  • Posiada niski indeks glikemiczny.
  • Zapobiega monotonii posiłków (różne smaki).
  • Zawiera 5 g rozpuszczalnego błonnika pokarmowego (w 200ml).
  • Smak: waniliowy.

Skład

Woda, skrobia, białka mleka, olej rzepakowy, błonnik (częściowo hydrolizowana guma guar, guma akacjowa, fructooligosacharydy, inulina), izomaltuloza*, emulgator (E471), związki mineralne (chlorek potasu, cytrynian magnezu, siarczan żelazawy, siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi, fluorek sodu, selenian sodu, chlorek chromu (III), milobdenian (Vl) sodu, jodek potasu), regulator kwasowości (E524), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), aromat, substancja słodząca (E950), barwnik (beta-karoten).

*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Wartość odżywcza Jednostka 100 ml 200 ml
Wartość energetyczna kJ / kcal 673 / 160 1346 / 320

Tłuszcz, w tym:

kwasy tł. nasycone

kwasy tł. jednonienasycone

kwasy tł. wielonienasycone

g

g

g

g

6,3

1,0

3,6

1,7

12,6

2,0

7,2

3,4

Węglowodany, w tym:

cukry

laktoza

izomaltuloza

g

g

g

g

15,7

1,4

<0,30

1,1

31,4

2,8

<0,60

2,2

Błonnik g 2,5

5,0

Białko g 9,0 18,0
Sól g 0,26 0,53
Witamina A mcg 96 192
Witamina D mcg 1,3 2,6
Witamina K mcg 11 22
Witamina C mg 22 44
Witamina B1 mg 0,16 0,32
Witamina B2 mg 0,25 0,50
Witamina B6 mg 0,20 0,40
Niacyna mg / mg NE* 0,7 / 2,4 1,4 / 4,8
Kwas foliowy mcg 29 58
Witamina B12 mcg 0,60 1,2
Kwas pantotenowy mg 0,60 1,2
Biotyna mcg 5,0 10
Witamina E mg a-TE** 2,6 5,2
Sód mg 105 210
Chlorki mg 120 240
Potas mg 170 340
Wapń mg 132 264
Fosfor mg 114 228
Magnez mg 22 44
Żelazo mg 1,2 2,4
Cynk mg 1,4 2,8
Miedź mg 0,13 0,26
Jod mcg 16 32
Selen mcg 10 20
Mangan mg 0,26 0,52
Chrom mcg 7,0 14
Molibden mcg 12 24
Fluor mg 0,086 0,172

Osmolarność: 300mOsml/l

Woda: 69 g/100 ml

* Ekwiwalent niacyny

**Ekwiwalent tokoferolu

Masa netto

4 x 200 ml

Właściwości

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego.

Kompletny pod względem odżywczym produkt o wysokiej zawartości białka, z błonnikiem oraz o niskim indeksie glikemicznym.

Zawiera cukry (izomaltuloza). Nie zawiera laktozy i glutenu. Sterylizowany UHT.

Przeznaczenie

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego Resource Diabet Plus jest przeznaczona do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy, np.:
•    W chorobach neurologicznych
•    U osób w podeszłym wieku
•    W okresie rekonwalescencji

Odpowiedni tylko dla dorosłych.

Zalecane dzienne spożycie

Jako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę lub jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza.

Sposób użycia

  • Stosować pod kontrolą lekarza.
  • Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Najlepiej podawać schłodzony.
  • Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
  • Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin.
  • Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.
  • Produkt należy stosować pod kontrolą lekarza.

Producent

NESTLE
Szturmowa 2
Warszawa

Opis

Resource Diabet Plus smak waniliowy to kompletna pod względem odżywczym, wysokobiałkowa i wysokoenergetyczna żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy.

  • Zwiększa ilość pełnowartościowego białka w diecie (1 opakowanie to 18 g białka). 
  • Posiada niski indeks glikemiczny.
  • Zapobiega monotonii posiłków (różne smaki).
  • Zawiera 5 g rozpuszczalnego błonnika pokarmowego (w 200ml).
  • Smak: waniliowy.

Skład

Woda, skrobia, białka mleka, olej rzepakowy, błonnik (częściowo hydrolizowana guma guar, guma akacjowa, fructooligosacharydy, inulina), izomaltuloza*, emulgator (E471), związki mineralne (chlorek potasu, cytrynian magnezu, siarczan żelazawy, siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi, fluorek sodu, selenian sodu, chlorek chromu (III), milobdenian (Vl) sodu, jodek potasu), regulator kwasowości (E524), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), aromat, substancja słodząca (E950), barwnik (beta-karoten).

*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Wartość odżywcza Jednostka 100 ml 200 ml
Wartość energetyczna kJ / kcal 673 / 160 1346 / 320

Tłuszcz, w tym:

kwasy tł. nasycone

kwasy tł. jednonienasycone

kwasy tł. wielonienasycone

g

g

g

g

6,3

1,0

3,6

1,7

12,6

2,0

7,2

3,4

Węglowodany, w tym:

cukry

laktoza

izomaltuloza

g

g

g

g

15,7

1,4

<0,30

1,1

31,4

2,8

<0,60

2,2

Błonnik g 2,5

5,0

Białko g 9,0 18,0
Sól g 0,26 0,53
Witamina A mcg 96 192
Witamina D mcg 1,3 2,6
Witamina K mcg 11 22
Witamina C mg 22 44
Witamina B1 mg 0,16 0,32
Witamina B2 mg 0,25 0,50
Witamina B6 mg 0,20 0,40
Niacyna mg / mg NE* 0,7 / 2,4 1,4 / 4,8
Kwas foliowy mcg 29 58
Witamina B12 mcg 0,60 1,2
Kwas pantotenowy mg 0,60 1,2
Biotyna mcg 5,0 10
Witamina E mg a-TE** 2,6 5,2
Sód mg 105 210
Chlorki mg 120 240
Potas mg 170 340
Wapń mg 132 264
Fosfor mg 114 228
Magnez mg 22 44
Żelazo mg 1,2 2,4
Cynk mg 1,4 2,8
Miedź mg 0,13 0,26
Jod mcg 16 32
Selen mcg 10 20
Mangan mg 0,26 0,52
Chrom mcg 7,0 14
Molibden mcg 12 24
Fluor mg 0,086 0,172

Osmolarność: 300mOsml/l

Woda: 69 g/100 ml

* Ekwiwalent niacyny

**Ekwiwalent tokoferolu

Masa netto

4 x 200 ml

Właściwości

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego.

Kompletny pod względem odżywczym produkt o wysokiej zawartości białka, z błonnikiem oraz o niskim indeksie glikemicznym.

Zawiera cukry (izomaltuloza). Nie zawiera laktozy i glutenu. Sterylizowany UHT.

Przeznaczenie

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego Resource Diabet Plus jest przeznaczona do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy, np.:
•    W chorobach neurologicznych
•    U osób w podeszłym wieku
•    W okresie rekonwalescencji

Odpowiedni tylko dla dorosłych.

Zalecane dzienne spożycie

Jako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę lub jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza.

Sposób użycia

  • Stosować pod kontrolą lekarza.
  • Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Najlepiej podawać schłodzony.
  • Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
  • Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin.
  • Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.
  • Produkt należy stosować pod kontrolą lekarza.

Producent

NESTLE
Szturmowa 2
Warszawa