Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier INPOSTKurier POLTRAF
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Producent
Biodue S. p. AVia R. Guttuso 1, Loe Sambuca Val di Pesa, Włochy
Tavamelle Val di Pesa
Opis
Suplement diety zawierający dużą porcję żywych kultur bakterii, co najmniej 25 miliardów wyjściowo w każdej fiolce.
5 buteleczek po 7 ml, z korkiem dozującym.
Smak truskawkowy.
Składniki
W korku dozującym: Bifidobacterium lactls BI-04™ ®* (ATCC: SD5219), Lactobacillus acidophilus La-14™ ®** (ATCC: SD5212), Lactobacillus plantarum Lp-115™ ** (ATCC: SD5209), Lactobacillus paracasei Lpc-B7™ ** (ATCC: SD5275), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, substancja przeciwzbrylająca: talk, amid kwasu nikotynowego (niacyna), D-pantotenian wapnia, betagiukany, chlorowodorek pirydoksyny, chlorowodorek tiaminy, kwas pteroilomonoglutaminowy i cyjanokobalamina.
W buteleczce: woda, fruktoza, arabino-galakto-oligosacharydy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E 211, aromaty, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: sorbinian potasu E 202, substancja konserwująca: kwas sorbowy E 200, zagęszczony żel z liści Aloesu zwyczajnego (Aloe vera), regulator kwasowości: cytrynian sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
**Zastrzeżone znaki handlowe. Danłsco A/S Kopenhaga. Dania. Szczepy włączone do zbioru International Bacteriology Collection A.T.C.C
Wartość odżywcza | w 100 g | 1 buteleczka / 1 porcja | % RWS* |
Wartość energetyczna | 500 kJ / 122 kcal | 35,59 kJ / 8,53 kcal | 8400 kJ / 2000 kcal |
Tłuszcz, w tym: kwasy tł. nasycone |
<0,1 g <0,01 g |
<0,007 g <0,0007 g |
70 g 20 g |
Węglowodany, w tym: cukry |
30,2 g 29,8 g |
2,11 g 2,08 g |
260 g 90 g |
Błonnik | <0,01 g | <0,007 g | --- |
Białko | 0,2 g | 0,01 g | 50 g |
Sól | 95,64 mg | 6,69 mg | --- |
Arabino-galakto-oligosacharydy | --- | 354,60 mg | --- |
Niacyna | --- | 4,8 mg | 30 % |
Kwas pantotenowy | --- | 1,95 mg | 33 % |
Betaglukany | --- | 1,00 mg | --- |
Witamina B6 | --- | 0,51 mg | 36 % |
Aloes zwyczajny | --- | 0,50 mg | --- |
Tiamina (witamina B1) | --- | 0,39 mg | 35 % |
Kwas foliowy | --- | 64,00 mcg | 32 % |
Witamina B12 | --- | 0,90 mcg | 36 % |
* RWS - dzienne referencyjne wartośd spożycia witamin i składników mineralnych oraz referencyjne wartości spożycia dla wartości energetycznej i wybranych składników odżywczych innych niz witaminy i składniki mineralne dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2 000 kcal;.
Żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej: | 1 buteleczka / 1 porcja | *RWS |
Bifidobacterium lactis BI-04™ (ATCC: SD5219) | 1,875 x 1010 cfu** | ---- |
Lactobacillus acidophilus La-14™ (ATCC: SD5212) | 0,5 x 1010 cfu** | ---- |
Lactobacillus piantarum Lp-115™ (ATCC: SD5209) | 1 x 109 cfu** | ---- |
Lactobacillus paracasei Lpc-37™ (ATCC: SD5275) | 2,5 x 109 cfu** | ---- |
** minimalna liczba żywych bakterii pod koniec okresu trwałości produktu.
Masa netto
35 ml
Właściwości składników
Suplement diety Lactostad dla dzieci zawiera 4 różne szczepy bakterii fermentacji mlekowej, poli- i oligosacharydy,
Aloes zwyczajny oraz witaminy, które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego (witamina B6, B12, kwas foliowy), w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych (niacyna) oraz przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego (niacyna, kwas pantotenowy, witamina B1, B6, B12).
Dla dzieci od 3 roku życia.
Zalecane dzienne spożycie
1 buteleczka dziennie po głównym posiłku w ciągu dnia.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Chonić od światła i wilgoci.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Część ciała
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji