O produkcie
Producent
VIANDSSpółdzielcza 3
Grójec
Opis
Ekologiczna inulina z agawy.
Zawartość opakowania
Składniki: inulina ekologiczna.
Wartość odżywcza | 100 g |
wartość energetyczna | 846 kcal/ 210 kcal |
tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
węglowodany, w tym: - cukry |
8 g 8 g |
błonnik | 89 g |
białko | 0 g |
sól | 0,5 g |
Przeznaczenie produktu
Zastosowanie: bezpośrednio, jako zagęstnik do zup sosów, jako dodatek do ciast i innych wypieków.
Charakterystyka produktu
Inulina to rozpuszczalny w płynie błonnik spożywczy o neutralnym smaku.
Uwagi i środki ostrożności
- Produkt higroskopijny, łatwo ulega zbryleniu.
- Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.