O produkcie
Producent
OSHEE POLSKA SP. Z O.O.Modrzewiowa 13
Kraków
Opis
Baton zbożowy z suszonymi śliwkami, suszoną żurawiną, białkiem, wzbogacony witaminami (wit. A, wit. D, wit. C, wit. B12, wit. B6, tiamina, ryboflawina) i magnezem, w polewie o smaku kakaowo-mlecznym.
Skład
składniki zbożowe 35,6% (płatki owsiane z pełnego ziarna 20,3%, kukurydza, kasza kukurydziana, mąka ryżowa, mąka pszenna), syrop glukozowy, polewa o smaku kakaowo-mlecznym 15% [cukier, całkowicie utwardzony tłuszcz z nasion palmy oleistej, serwatka w proszku (z mleka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, miazga kakaowa, mleko w proszku, emulgatory: lecytyny (z soi) oraz mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromat], cukier, żurawina suszona cięta 6,1% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), śliwki suszone cięte 6,1% (śliwki, substancja konserwująca: kwas sorbowy), białko serwatkowe z mleka 1%, glukoza, tłuszcz z nasion palmy oleistej, emulgator: lecytyny, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, regulator kwasowości: E330, aromat, substancje wzbogacające: witamina A, witamina D, witamina C, witamina B12, witamina B6, tiamina, ryboflawina, magnez.
Produkt może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy oraz sezam.
Wartość odżywcza w 100g |
na 100g produktu |
na porcję (40g) |
Wartość energetyczna |
1641 kJ/ 388 kcal |
656 kJ/ 155 kcal |
Tłuszcz |
8,8 g |
3,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,3 g |
2,5 g |
Węglowodany |
73 g |
29 g |
w tym cukry |
44 g |
18 g |
Błonnik |
3,0 g |
1,2 g |
Białko |
5,0 g |
2,0 g |
Sól |
0 g |
0 g |
Witamina C |
12 mg (15%*) |
4,8 mg (6%*) |
Ryboflawina (B2) |
0,21 mg (15%*) |
0,08 mg (6%*) |
Witamina B6 |
0,21 mg (15%*) |
0,08 mg (6%*) |
Tiamina (B1) |
0,17 mg (15%*) |
0,07 mg (6%*) |
Witamina A |
120 mcg (15%*) |
48 mcg (6%*) |
Witamina D |
0,75 mcg (15%*) |
0, 30 mcg (6%*) |
Witamina B12 |
0, 38 mcg (15%*) |
0,15 mcg (6%*) |
Magnez |
56,3 mg (15%*) |
22,5 mg (6%*) |
*RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Masa netto
40 g
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji