O produkcie
Producent
Nestle Polska S.A.Domaniewska 32
02-672 Warszawa
cs@pl.nestle.com
Opis
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego niekompletny pod względem odżywczym oparty na rozpuszczalnych białkach o neutralnym smaku.
90% białek mleka. Bogaty w wapń.
Łatwo rozpuszczalny.
Rescource Instant Protein ma niską zawartość sodu, potasu i tłuszczu. Produkt bezglutenowy, nie zawiera puryn.
Skład
Białka mleka, lecytyna sojowa. Sterylizowane UHT.
W 100g zawarte jest
Wartość energetyczna 371kcal/ 1576kJ
Białko 90g
Węglowodany 0,5g
Tłuszcz 1,0g
Błonnik 0g
Wapń 1400mg
Sód <40mg
Potas <40mg
Fosfor 740mg
Masa netto
210 g
Właściwości
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego, niekompletny pod względem odżywczym, oparty na rozpuszczalnych białkach o neutralnym smaku.
Posiada niską zawartość sodu, potasu i tłuszczu.
Produkt bezglutenowy, nie zawiera puryn.
Przeznaczenie
Do postępowania dietetycznego u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko i/lub zmniejszonym spożyciem białka.
Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu:
- w chorobach przewlekłych
- przy zwiększonym zapotrzebowaniu na białko
- przy ograniczonym przyjmowaniu pokarmów
Sposób użycia
Zgodnie z zaleceniami lekarza.
Sposób przygotowania:
Do zimnych płynów lub przygotowanych posiłków (pikantnych, słodkich) dodać proszek bezpośrednio, ciągle mieszając. Do gorących napojów proszek należy najpierw rozpuścić w małej ilości zimnego płynu. Do przygotowania napojów lub zimnych dodać Resource Instant Protein bezpośrednio, ciągle mieszając.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Stosować pod nadzorem lekarza.
Nieodpowiedni dla dzieci poniżej 1. roku życia.
Nie stosować pozajelitowo.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji