Resource 2.0, płyn o smaku waniliowym, 4 x 200 ml
Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSInPost Paczkomat 24/7
Kupuj w zestawie
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty RESOURCE
Pokaż wszystkie produkty linii Resource 2.0 marki Resource
Producent
Nestle Polska S.A.Domaniewska 32
02-672 Warszawa
cs@pl.nestle.com
Opis
Resource 2.0, płyn o smaku waniliowym – żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia, również w chorobach przewlekłych oraz wtedy, gdy występują trudności z żuciem lub połykaniem. Produkt dostarcza pełnowartościowego białka, tłuszczów, węglowodanów oraz zestawu witamin i składników mineralnych. Może być stosowany jako wsparcie żywieniowe lub jako jedyne źródło pożywienia, wyłącznie pod kontrolą lekarza. Produkt jest sterylizowany UHT, bezglutenowy i pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki
woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), stabilizator (E418), aromat, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, biotyna).
| Wartość odżywcza | w 100 ml |
| Wartość energetyczna | 840 kJ / 200 kcal |
| Tłuszcz | 8.7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 5.7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 2.3 g |
| Węglowodany | 21.4 g |
| w tym cukry | 4.6 g |
| Białko | 9 g |
| Sól | 0.25 g |
| Witamina A | 165 µg |
| Witamina B6 | 0.35 mg |
| Witamina B12 | 0.72 µg |
| Witamina C | 17 mg |
| Witamina D | 2 µg |
| Witamina E | 4 mg |
| Witamina K | 14 µg |
| Tiamina (B1) | 0.2 mg |
| Ryboflawina (B2) | 0.22 mg |
| Niacyna (B3) | 1.2 mg |
| Kwas foliowy | 40 µg |
| Kwas pantotenowy | 0.88 mg |
| Biotyna | 7 µg |
| Wapń | 175 mg |
| Chlorek | 110 mg |
| Chrom | 6.5 µg |
| Miedź | 0.2 mg |
| Fluorek | 0.15 mg |
| Jod | 20 µg |
| Żelazo | 1.5 mg |
| Magnez | 20 mg |
| Mangan | 0.32 mg |
| Molibden | 15 µg |
| Fosfor | 120 mg |
| Potas | 210 mg |
| Selen | 12 µg |
| Cynk | 1.7 mg |
| Sód | 100 mg |
| Laktoza | <0.5 g |
Masa netto
4 x 200 ml
Właściwości
- Resource 2.0 dostarcza skoncentrowaną porcję energii oraz pełnowartościowego białka.
- Preparat jest kompletny pod względem odżywczym.
- Odpowiedni jako jedyne źródło pożywienia, na zalecenie lekarza.
- Ma płynną konsystencję odpowiednią do podawania doustnego lub przez zgłębnik.
- Bezglutenowy, sterylizowany UHT.
Przeznaczenie
Preparat przeznaczony dla osób wymagających wsparcia żywieniowego w stanach niedożywienia lub zwiększonego zapotrzebowania energetycznego, m.in. w chorobach neurologicznych, okresie okołooperacyjnym, dysfagii lub chorobach neurologicznych, zgodnie z oceną lekarza.
Zalecane dzienne spożycie
Jako uzupełnienie diety: 1–3 butelki na dobę lub według indywidualnych zaleceń specjalisty.
Jako jedyne źródło pożywienia, wyłącznie na podstawie zaleceń lekarza.
Sposób użycia
Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Najlepiej podawać schłodzony. Stosować pod kontrolą lekarza.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Produkt stosować wyłącznie pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni dla dzieci powyżej 3. roku życia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Nie dodawać żywności ani leków, jeśli preparat podawany jest przez zgłębnik.
Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcje produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Dieta
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Smak
- Sposób aplikacji
- Alergeny


