Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier INPOST
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Desery w słoiczkach marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO ryż mleczny z jabłkami to środek spożywczy przeznaczony dla dzieci, które ukończyły 9. miesiąc życia. Produkt łączy w sobie owoce pochodzące z kontrolowanych, ekologicznych upraw z ryżem gotowanym na mleku. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Zgodnie z przepisami prawa produkt nie zawiera substancji konserwujących ani barwników. Nie zawiera również aromatów, glutenu oraz dodatku cukru. Zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.
Skład
Mleko* 51%, woda, ugotowany ryż* 18%, jabłka* 5%, śmietana*, skrobia ryżowa*, regulator kwasowości - węglan wapnia
*z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 329 kJ / 78 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 2,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany, w tym: | 11,1 g |
Cukry | 3,0 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 0,07 g |
Sód | 0,03 g |
Masa netto
200 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci powyżej 9. miesiąca życia.
Sposób użycia
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcją przełożoną do miseczki należy podgrzać w „kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej, następnie wymieszać i skontrolować temperaturę.
Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka należy zamknąć i wstawić do lodówki, zużyć następnego dnia.
Do karmienia należ używać plastikowej łyżeczki.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przed użyciem należy upewnić się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używać, jeśli środek wieczka się ugina.
Produkt posiada bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Należy zadbać o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia dziecka.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji