Stewia Gold, słodzik, proszek, 150 g

cukrzyca

10.99 zł
Ikona doz lekarz
Potrzebujesz konsultacji z lekarzem?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Ikona umów się na najbliższy dostępny termin.

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego
  • ODBIÓR W APTECE
    Odbiór w aptece
    0.00 zł

    Sprawdź lokalizację

  • WYSYŁKA KURIEREM
    Kurier DHL
    9.99 zł
  • ODBIÓR W PUNKCIE
    Paczkomat InPost
    9.99 zł
    Odbiór w punkcie DHL
    9.99 zł

O produkcie

Opis

Słodzik stołowy na bazie glikozydów stewiolowych.

Skład

nośnik: maltodekstryna, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (E 960)

Wartość odżywcza w 100 g produktu

w 1 porcji do spożycia odpowiadającej

1 łyżeczce cukru czyli 1/3 łyżeczki produktu

Wartość energetyczna 1676 kJ / 394 kcal 16,76 kJ / 3,94 kcal

Tłuszcz, w tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

Węglowodany, w tym:
- cukry (maltodekstryna)

98,6 g

98,6 g

0,986 g

0,986 g

Białko 0 g 0 g
Sól 0 g 0 g

Masa netto

150 g

Właściwości

Stewia to roślina, której ekstrakt jest ok. 300 razy słodszy od cukru i praktycznie nie zawiera kalorii.

Przeznaczenie

Słodzik polecany dla osób będących na diecie i prowadzących zdrowy tryb życia.
Przeznaczony do słodzenia zimnych i gorących napojów, gotowania, pieczenia, posypywania potraw i przetworów.

Sposób użycia

1 łyżeczka słodziku = 3 łyżeczki cukru.

Producent

LANGSTEINER
Białoprądnicka 16
Kraków

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Słodki smak nie jest zarezerwowany tylko dla cukrów takich jak glukoza, fruktoza czy sacharoza. Istnieją setki substancji pochodzenia naturalnego i syntetycznego, które są słodkie. Wszystkie zaliczamy do substancji słodzących. Co ciekawe, słodki smak charakteryzuje nie tylko związki zaliczane do substancji organicznych (zbudowanych w większości z węgla, wodoru i tlenu). Również związki nieorganiczne, np. sole berylu i ołowiu, wywołują podobne doznania zmysłowe. Jednak należy pamiętać, że są silnie trujące i pod żadnym pozorem nie powinny być spożywane.

  • Słodki smak to pierwszy z całej gamy, który poznajemy razem z mlekiem matki. Co ciekawe, według badań do słodkiego smaku bardzo łatwo jest się przyzwyczaić, a nawet uzależnić. Nic więc dziwnego, że słodycz w produktach spożywczych jest jednym z bardzo ważnych parametrów jakości. Czy zatem jest cukier inwertowany i jakie są jego właściwości? Jaki ma wpływ na zdrowie? Podpowiadamy.

  • Każda osoba chorująca na cukrzycę, a szczególnie ta, która jest bezpośrednio po diagnozie, zastanawia się, co będzie mogła zjeść w zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Czy trzeba liczyć każdą kalorię i każdy gram węglowodanów? Czy należy odmawiać sobie wszystkiego, czy można najeść się na zapas, skoro na co dzień pilnuje się założeń diety? Które świąteczne dania są najlepszym wyborem, a które najgorszym dla cukrzyka?

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij