O produkcie
Pokaż wszystkie produkty VERBASCON
Producent
Polski Lek Sp. z o.o.Chopina 10
34-100 Wadowice
gpsrpl@polskilek.pl
Opis
Proszek do rozpuszczania o smaku malinowym.
Zawiera substancje słodzące
Składniki
maltodekstryna; substancja wypełniająca: sorbitol; kwas l-askorbinowy; regulator kwasowości: kwas jabłkowy; proszek buraczany; ekstrakt z korzenia pelargonii afrykańskiej; aromaty; substancje słodzące: cyklaminian sodu, sacharynian sodu; ekstrakt z kwiatu czarnego bzu; ekstrakt z kwiatu dziewanny; rutyna; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; tlenek cynku; selenian sodu.
Zawartość witamin, składników mineralnych i innych składników aktywnych w zalecanej dziennej porcji (% realizacji zalecanego dziennego spożycia):
- Korzeń pelargonii afrykańskiej (Pelargonium sidoides) - 40 mg
- Ekstrakt z kwiatu czarnego bzu (Sambucus nigra) - 40 mg
- Ekstrakt z kwiatu dziewanny (Verbascum thapsus) - 40 mg
- Witamina C - 500 mg (625%)
- Cynk -10 mg (100%)
- Selen- 55 mcg (100%)
- Rutyna - 25 mg
Barwa produktu pochodzi z proszku buraczanego.
Produkt może zawierać śladowe ilości laktozy (z mleka).
Masa netto
50 g
Właściwości składników
Kompozycja preparatu oparta jest o działanie naturalnych składników takich jak kwiat bzu czarnego, kwiat dziewanny oraz korzeń pelargonii afrykańskiej, która pomaga łagodzić problemy układu oddechowego takie jak kaszel i dolegliwości gardła.
Zalecane dzienne spożycie
Zawartość saszetki rozpuścić w 150 ml ciepłej wody. Zaleca się spożywać 2 saszetki dziennie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Problem
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji