O produkcie
Producent
CEDERROTHPolna 21
Radzymin
Opis
BATON czekoladowo - migdałowy z dodatkiem soli morskiej 210 kcal
Skład
syrop fruktozowy, granulat sojowy (białko sojowe, tapioka (skrobia z manioku), sól), czekolada (11 %) (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), płatki owsiane, oligofruktoza, chrupki ryżowe (mąka ryżowa, gluten pszenny, cukier, słód pszenny, glukoza, sól), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik roślinny (guma akacjowa), olej słonecznikowy, składniki mineralne (fosforan dwupotasowy, fosforan trójwapniowy, tlenek magnezu, difosforan żelazowy, tlenek cynku, siarczan miedzi, siarczan magnanu, jodek potasu, selenian sodu), gluten pszenny, migdały (2%), tłuszcz kakaowy, sól morska (0,6 %), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty, witaminy (kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, D-pantotenian wapnia, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, chlorowodorek tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, D-biotyna), cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
Może zawiera śladowe ilości: orzechów, orzeszków ziemnych, mleka, sezamu oraz jaj.
Wartość odżywcza | 100 g | w batoniku | * ZDS% |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1550 / 370 | 880 / 210 | ---- |
Tłuszcze (g) w tym: kwasy tłuszczowe nasycone (g) kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) kwas linowy (g) |
11 4 3,5 3,1 2 |
6 2,5 2 1,7 1,1 |
---- |
Węglowodany (g), w tym: cukry (g) laktoza (g |
37 27 <0,01 |
21 16 <0,01 |
---- |
Błonnik (g) | 11 | 6 | ---- |
Białko (g) | 25 | 14 | ---- |
Sól (g) | 1,5 | 0,9 | ---- |
Witamina A (mcg) | 370 | 210 | 26 |
Witamina D (mcg) | 2,7 | 1,5 | 30 |
Witamina E (mg) | 5,3 | 3 | 25 |
Witamina C (mg) | 24 | 14 | 18 |
Tiamina (Witamina B1) (mg) | 0,54 | 0,33 | 30 |
Ryboflawina (Witamina B2) (mg) | 0,85 | 0,48 | 34 |
Niacyna (mg) | 9,5 | 5,4 | 34 |
Witamina B6 (mg) | 0,79 | 0,45 | 32 |
Kwas foliowy (mcg) | 110 | 61 | 31 |
Witamina B12 (mcg) | 0,74 | 0,42 | 17 |
Biotyna (mcg) | 27 | 15 | 30 |
Kwas pantotenowy (mg) | 1,6 | 0,9 | 15 |
Potas (mg) | 880 | 500 | 25 |
Wapń (mg) | 370 | 210 | 26 |
Fosfor (mg) | 630 | 360 | 51 |
Magnez (mg) | 100 | 57 | 15 |
Żelazo (mg) | 14 | 8 | 57 |
Cynk (mg) | 6 | 3,5 | 35 |
Miedź (mg) | 1 | 0,57 | 57 |
Mangan (mg) | 0,95 | 0,54 | 27 |
Selen (mcg) | 29 | 17 | 31 |
Jod (mcg) | 69 | 39 | 26 |
Sód (mg) | 600 | 340 | ---- |
* Zalecane Dzienne Spożycie
Właściwości
Baton Allevo jest zamiennikiem posiłku, który może zastąpić jeden lub kilka posiłków w ciągu dnia. Produkt stanowi tylko część diety o ograniczonej ilości energii, której niezbędną częścią są inne środki spożywcze.
W połączeniu z ruchem i dobrze zbilansowaną dietą wspomaga proces utraty masy ciała (efekt występuje w przypadku zastąpienia dwóch posiłków dziennie) oraz utrzymania wagi po utracie masy ciała (efekt występuje w przypadku zastąpienia jednego posiłku dziennie).
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Baton nie powinien być spożywany przez dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią ani przez osoby z zaburzeniami odżywiania, ponieważ utrata masy ciała przez osoby z tej grupy nie jest wskazana.
Osoby z zaburzeniami przemiany materii przed zastosowaniem powinny się skonsultować z lekarzem.
Zaleca się picie co najmniej 1,5 l wody w ciągu dnia.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.