O produkcie
Producent
Nestle Polska S.A.Domaniewska 32
02-672 Warszawa
cs@pl.nestle.com
Opis
Kaszka mleczna (po 4 miesiącu życia) to delikatny posiłek, który łączy w sobie dobrodziejstwo zbóż oraz zalety mleka modyfikowanego. Kaszka pozwala łagodnie wprowadzić gluten do diety Twojego dziecka. Zawarte w niej prebiotyki Bifidus BL oraz Immuno składniki pomagają wspierać naturalną odporność dziecka.
Skład
Mąka pszenna 47,9%, mleko następne 31,4% (mleko odtłuszczone w proszku, olej roślinny, maltodekstryna, węglan wapnia, witamina C, niacyna, E, B1, kwas pantotenowy, A, B6, K, kwas foliowy, biotyna, D, siarczan cynku, jodek potasu, gumaran żelazawy), semolina pszenna durum 13,2%, serwatka w proszku wzbogacona białkiem, mleko w proszku odtłuszczone, olej roślinny, kultury bakterii Bifidobacterium lactis, aromat-wanilia. Kaszka zawiera naturalnie występujące cukry.
100 g kaszki zawiera:
żelazo 8 mg
cynk 2 mg
jod 30 µg
witamina A 450 µg
witamina D 5 µg
witamina E 2,5 mg
witamina K 30 µg
witamina C 50 mg
witamina B1 1 mg
niacyna 6,5 mg
witamina B6 0,3 mg
kwas foliowy 35 µg
kwas pantotenowy 3 mg
biotyna 0,030 mg.
Sposób użycia
Kaszkę powinno podawać się łyżeczką. O ile lekarz nie zaleci inaczej, dziecko może otrzymywać dziennie 1 lub 2 posiłki z kaszki, w zależności od wieku, jako uzupełnienie innego pożywienia: mięsa, jarzyn, żółtka, itp.
Odmierzyć odpowienią ilość wody (150 ml) i wlać do miseczki dziecka. Temperatura nie może być wyższa niż 40°C. Dodać 50 gram (5 łyżeczek stołowych kaszki). Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.