Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
ReVito, Agar – jest substancją żelującą otrzymywaną z morskich wodorostów sprawdzi się jako alternatywa dla zwierzęcej żelatyny w produkcji roślinnych galaretek, puddingów i deserów. Jego głównym składnikiem jest galaktoza, cukier złożony, nieprzyswajalny dla człowieka. Nie ma smaku, zapachu i jest łatwy w zastosowaniu. Polecany w diecie wegańskiej.
Skład
Substancja Żelująca E 406: Agar
| Wartość odżywcza | w 100 g |
| Wartość energetyczna | 695 kJ / 174 kcal |
| Tłuszcz | 0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
| Węglowodany | 0,4 g |
| w tym cukry | 0 g |
| Błonnik | 86 g |
| Białko | 0 g |
| Sól | 0 g |
Masa netto
100 g
Przeznaczenie
Zagęszczacz do zup, baza owocowych galaretek, jako dodatek do kremów. Nie musi być schładzany w lodówce, ponieważ żeluje już w temperaturze pokojowej.
Sposób użycia
Galaretka z agarem: w celu uzyskania średniej twardości żelu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 szklankę płynu (250 ml). Agar rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuszczony dodać do pozostałej ilości gotującej się wody, gotować kilka minut.
Dżem z agarem: w celu zagęszczenia dżemu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 kg owoców. Agar rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do gotującego się dżemu.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Chronić przed światłem i wilgocią. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać


