SANTE Fit ciasteczka zbożowe z morelą, bez cukru, 300 g

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty SANTE

Producent

Sante A. Kowalski Sp. j.
Brechta 7
03-472 Warszawa

Opis

SANTE Fit ciasteczka zbożowe z morelą to smaczna, wartościowa, słodka przekąska na bazie mąki pszennej, pełnoziarnistych płatków owsianych i suszonych owoców. Ciasteczka są źródłem manganu, fosforu oraz witaminy B1. Charakteryzują się wysoką zawartością błonnika oraz obecnością naturalnego prebiotyku w składzie. Swoja słodycz zawdzięczają suszonym owocom. Nie zawierają dodatku cukru i oleju palmowego.

Skład

Mąka pszenna, pełnoziarniste płatki owsiane 26%, owoce suszone 21% (rodzynki :rodzynki, olej kokosowy; daktyle: daktyle, mąka ryżowa; brzoskwinia, morela 2%), olej słonecznikowy, inulina, skoncentrowany sok jabłkowy, substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona); oleje roślinne (bawełniany lub rzepakowy lub słonecznikowy), aromat.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1821 kJ / 435 kcal
Tłuszcz, w tym: 17 g
kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
Węglowodany, w tym: 58 g
cukry 20 g
Błonnik 10 g
Białko 7,4 g
Sól 0,48 g
Tiamina 0,18 mg (16%)*
Fosfor 156 mg (41%)*
Mangan 1,4 mg (68%)*

Produkt może zawierać mleko i soję.
*RWS — Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Masa netto

300 g

Właściwości

Naturalnie słodkie ciasteczka fit swoją słodycz zawdzięczają rodzynkom, daktylom, suszonym brzoskwiniom i morelom. Zawierają naturalny prebiotyk — inulinę oraz wysoką zawartość błonnika. Są źródłem manganu, mikroelementu, który bierze udział w utrzymaniu zdrowych kości oraz prawidłowego metabolizmu energetycznego. Dodatkowo wspomaga ochronę komórek organizmu przed stresem oksydacyjnym. Dzięki znacznej zawartości (26%) pełnego ziarna owsa morelowe ciasteczka są nie tylko smaczne, ale i sycące.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Podjadamy w chwili stresu, ale i w momentach, w których czujemy się dobrze. Słodycze, owoce, słodkie napoje, dodatkowa porcja głównego posiłku... Liczy się wszystko! Każdy mały cukierek, każde ciastko i każda łyżka sosu spróbowana podczas przygotowywania dania dla rodziny! Efekty? Dodatkowe kilogramy, uczucie ciężkości i coraz większe uczucie uzależnienia od tego „by wciąż coś żuć”. Jakie są przyczyny podjadania? Co można jeść bezkarnie, a na co uważać? Jak przestać podjadać?  

  • Zboża stanowią bardzo ważny element diety człowieka. Obok ryżu, kukurydzy czy jęczmienia duże znaczenie w światowej produkcji ma pszenica. Tak jak inne zboża, używana jest do produkcji różnego rodzaju przetworów zbożowych, na przykład mąki, otrąb, kasz czy zarodków. Zarodki pszenne, mimo iż nie są aż tak popularne, jak pozostałe, wymienione przetwory, to zdecydowanie należą do produktów wartych uwagi. Czym dokładnie są zarodki pszenne, do czego można je dodawać oraz jakie posiadają właściwości? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij