O produkcie
Producent
OSHEE POLSKA SP. Z O.O.Modrzewiowa 13
Kraków
Opis
Skład
suszone owoce 50% (moreli 45% / morele, konserwant: dwutlenek siarki, mąka ryżowa /, rodzynki, jabłka), syrop skrobiowy, płatki owsiane, kukurydza ekstrudowana, nasiona słonecznika, tłuszcz roślinny (palmowy), wafle (skrobia ziemniaczana, olej roślinny (palmowy)), grysik sojowy, emulgator: lecytyna (z soi), aromat, substancje wzbogacające: witaminy: witamina C, witamina E, witamina B6, witamina A oraz magnez
Produkt zawiera gluten, soję i dwutlenek siarki. Może zawierać orzechy, orzeszki ziemne i mleko.
Wartość odżywcza | na 100 g produktu | na porcję (23 g) |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1540 kJ/369 kcal | 354 kJ/84 kcal |
tłuszcz | 8,8 g | 2,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g | 0,46 g |
węglowodany | 62,8 g | 14,4 g |
w tym cukry | 35,1 g | 8,1 g |
błonnik | 7,2 g | 1,6 g |
białko | 5,5 g | 1,3 g |
sól | 0,06 g | 0,01 g |
Witamina C | 12 mg (15%*) | 2,8 mg (3%*) |
Witamina E | 1,8 mg (15%*) | 0,40 mg (3%*) |
Witamina B6 | 0,21 mg (15%*) | 0,05 mg (3%*) |
Witamina A | 120 mcg (15%*) | 27,6 mcg (3%*) |
Magnez | 56,25 mg (15%*) | 12,9 mg (3%*) |
*RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Masa netto
23 g
Właściwości
Baton owocowy morelowy z dodatkiem witamin (witamina C, witamina E, witamina B6, witamina A), magnezu oraz błonnika.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji