-
Rezonans magnetyczny jamy brzusznej – przebieg badania, wskazania, cena
Przeczytane 74137 razy
5 min
-
Mukowiscydoza – przyczyny, objawy, leczenie, dziedziczenie
Przeczytane 256347 razy
5 min
-
Witaminy z grupy B – kiedy należy je suplementować? Właściwości i najlepsze źródła
Przeczytane 107719 razy
7 min
-
Albuminy w surowicy – podwyższone, obniżone, funkcja w organizmie
Przeczytane 161037 razy
5 min
-
Witamina B5 (kwas pantotenowy) – funkcja w organizmie, suplementacja, niedobór, nadmiar
Przeczytane 118171 razy
4 min
-
Trzeszczka – przyczyny, objawy, leczenie zapalenia i złamania trzeszczki
Przeczytane 79900 razy
5 min
-
Mięso białe i czerwone – rodzaje, wartości odżywcze. Które lepsze dla zdrowia?
Przeczytane 92495 razy
6 min
-
Drób – właściwości i wartości odżywcze. Czy mięso drobiowe jest zdrowe?
Przeczytane 27503 razy
3 min
-
Kinaza kreatynowa (CK, CPK) – normy, za wysoka, za niska. Wskazania do badania
Przeczytane 371430 razy
5 min
-
Glukagon – działanie, rola w organizmie, normy. Kiedy badać jego stężenie we krwi?
Przeczytane 53291 razy
3 min