-
Jakie choroby mogą wywołać bakterie Salmonella? W jaki sposób dochodzi do zakażenia?
Przeczytane 30053 razy
3 min
-
Amylaza trzustkowa (AMY) we krwi – badanie, wskazania, normy i interpretacja wyników
Przeczytane 213542 razy
6 min
-
Kalcytonina (CT) – wskazanie do badania, normy, interpretacja wyników
Przeczytane 79206 razy
5 min
-
Czym jest zespół Ushera? Badanie niemieckich naukowców daje nowe spojrzenie na patologię choroby
Przeczytane 11193 razy
4 min
-
Parathormon (PTH) – badanie, normy, wskazania. Przyczyny i skutki niedoboru i nadmiaru hormonu przytarczyc
Przeczytane 180773 razy
4 min
-
Cytrulina - właściwości i dawkowanie. Jak działa jabłczan cytruliny?
Przeczytane 533462 razy
3 min
-
Suche utonięcia – czym są? W jaki sposób objawia się zespół post-immersyjny?
Przeczytane 187496 razy
3 min
-
Dieta z niskim IG – dla kogo? Jak powinna wyglądać? Zasady, produkty o niskim indeksie glikemicznym, przepisy
Przeczytane 107893 razy
5 min
-
Tymianek – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Na co pomoże?
Przeczytane 27545 razy
4 min