DOZnews – wiadomości medyczne
-
Natto – czy japońskie fermentowane danie pomaga chronić przed COVID-19?
Przeczytane 9879 razy
2 min
-
Czy „latające kleszcze” mogą zagrażać ludziom? W jaki sposób się przed nimi chronić?
Przeczytane 8664 razy
3 min
-
Czym jest zespół Ushera? Badanie niemieckich naukowców daje nowe spojrzenie na patologię choroby
Przeczytane 10916 razy
4 min
-
Problemy skórne a COVID-19 – wysypki, rumień, wypadanie włosów
Przeczytane 91903 razy
4 min
-
Czy po przyjęciu szczepionki na COVID-19 można się opalać?
Przeczytane 14106 razy
3 min
-
Związki zawarte w chmielu mogą pomóc leczyć niealkoholową stłuszczeniową chorobę wątroby
Przeczytane 5540 razy
3 min
-
Koronawirus powoduje znaczącą utratę istoty szarej mózgu. Z jakimi konsekwencjami może się to wiązać?
Przeczytane 5344 razy
3 min
-
Co dzieje się z organizmem podczas wysokich temperatur? Wpływ upałów na zdrowie psychiczne
Przeczytane 25109 razy
3 min
-
Czym jest mukormykoza? Dlaczego "czarny grzyb" atakuje chorych na COVID-19?
Przeczytane 26045 razy
3 min
-
SARS, MERS i COVID-19 – czym się różnią choroby wywoływane przez koronawirusy o wysokiej patogenności?
Przeczytane 12773 razy
3 min
-
Przerywany post (Intermittent Fasting) wpływa na poprawę neurogenezy i pamięci długoterminowej
Przeczytane 12741 razy
3 min