Diet-Food, Bio chia, nasiona, 400 g

organiczne nasiona chia, certyfikowany środek spożywczy

25.29 zł

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty DIET-FOOD

Pokaż wszystkie produkty linii Super Grain marki Diet-Food

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek

Opis

Nasiona Bio chia to środek spożywczy. Nasiona szałwii hiszpańskiej, czyli chia, to źródło białka i błonnika. Produkt posiada certyfikat PL-EKO-03, co oznacza, że nasiona pochodzą z roślin hodowanych bez pestycydów oraz nie były modyfikowane genetycznie.

Kraj pochodzenia: Peru

Skład

100% organiczne nasiona chia*
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1832 kJ/444 kcal
Tłuszcz, w tym: 31 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g
Węglowodany, w tym: 4,9 g
Cukry 0,8 g
Błonnik 34 g
Białko 21 g
Sól 0,02 g

Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten.

Masa netto

400 g

Zalecane dzienne spożycie

Spożywać do 15 g dziennie

Sposób użycia

Wymieszać nasiona z smoothie, shak'e czy owsianki.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Spondyloartropatie to grupa chorób reumatycznych. W ich przebiegu dochodzi do zapalenia stawów zarówno w kończynach, jak i kręgosłupie. Dotychczas nie wynaleziono skutecznego leku na te schorzenia. Terapia skupia się na łagodzeniu bólu, poprawie mobilności i zapobiegnięciu powikłaniom. Jak rozpoznać spondyloartropatię?

  • Syndrom SAPHO to bardzo rzadkie zaburzenie, które obejmuje kombinację różnych objawów. Osoby z tym zespołem mogą odczuwać stany zapalne w obrębie stawów i kości, a także powłok skórnych. Mowa tutaj o zaawansowanych problemach dermatologicznych w postaci pęcherzy czy trądziku. Jak zatem wygląda leczenie zespołu SAPHO?

  • Nie jest tajemnicą, że dania gotowe czy inne z rodzaju wysoko przetworzonych nie są zdrowymi produktami. Są bogate w ogromne ilości cukru i tłuszczu, a ubogie w błonnik czy składniki mineralne. Nadmierne spożywanie produktów, do których dodawana jest masa sztucznych dodatków do żywności, sprzyja także zachorowaniu na raka jelita grubego, co potwierdzają najnowsze wyniki badań naukowców.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij