ALCE NERO Makaron orkiszowy, penne, bio, 500 g

11.49 zł
Ikona doz lekarz
Potrzebujesz konsultacji z pediatrą?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Ikona umów się na najbliższy dostępny termin.

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego
  • ODBIÓR W APTECE
    Odbiór w aptece
    0.00 zł

    Sprawdź lokalizację

  • WYSYŁKA KURIEREM
    Kurier INPOST
    9.99 zł
  • ODBIÓR W PUNKCIE
    Paczkomat InPost
    9.99 zł
    Odbiór w punkcie DHL
    9.99 zł

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty ALCE NERO

Pokaż wszystkie produkty linii FARRO marki ALCE NERO

Producent

ALCE NERO S.p.A.
Henry Ford 2/a
40-024 Castel San Pietro Terme (BO) Italia

Opis

ALCE NERO Makaron orkiszowy, penne to wyśmienity, włoski makaron, który posiada certyfikat BIO. Sprawdzi się w przypadku diety wegańskiej i wegetariańskiej. Produkt powstał z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej, zawiera gluten.

Skład

Mąka orkiszowa*, woda.
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1445 kJ / 344 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,8 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany, w tym: 68 g
cukry 2,2 g
Błonnik 4,0 g
Białko 12 g
Sól 0 g

Masa netto

500 g

Sposób użycia

Należy zagotować wodę. Na każde 100 g makaronu powinno przypadać w garnku 1,5 l wrzącej wody. Do gotującego się makaronu należy dodać 10 g soli. Czas gotowania „al dente” to 10 min.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Polecane artykuły
  • Należy do najstarszych gatunków pszenicy – ludzkości znany jest już od wielu wielu wieków. Obecnie wytwarza się z niego m.in. pieczywo, płatki, kasze, makarony oraz mąki. Kto powinien sięgać po produkty wytworzone z orkiszu? Dlaczego warto go jeść? 

  • Dotyczy coraz większej liczby osób. Powoduje dyskomfort podczas wykonywania codziennych czynności, często sprawia ból. Na szczęście istnieją metody żywieniowe, które pozwalają na złagodzenie, a nawet całkowite ustąpienie dolegliwości. SIBO – jaka dieta będzie najlepsza? Jakie produkty należy wyeliminować, a które nie będą szkodzić? 

  • Budząca od lat kontrowersje soja jest jedną z ważniejszych roślin uprawnych na świecie, zaraz po pszenicy, kukurydzy i ryżu. Zdaniem wielu badaczy, jej spożycie może wiązać się z wieloma potencjalnymi korzyściami zdrowotnymi, w tym m.in. profilaktyką chorób układu sercowo-naczyniowego, osteoporozy oraz z łagodzeniem objawów okresu menopauzalnego.   

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!

Pediatra, dziś o 10:00

lek. Yuliya Onyshchuk

Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij