Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty RESOURCE
Pokaż wszystkie produkty linii Resource Protein marki Resource
Producent
NESTLEDomaniewska 32
Warszawa
Opis
Resource Protein, płyn o smaku truskawkowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, odpowiednia dla dorosłych i dzieci powyżej 3. roku życia. Zalecana dla osób niedożywionych, z ryzykiem niedożywienia oraz w czasie zwiększonego zapotrzebowania na białko związanego z chorobą.
Resource Protein to wysokobiałkowa dieta, kompletna pod względem odżywczym. Produkt może być stosowany jako uzupełnienie jadłospisu w białko i energię lub stosowany jako jedyne źródło pożywienia - na zalecenie i pod kontrolą lekarza.
Skład
Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwniki (E120, E160aii).
Wartości odżywcze | 100 ml |
Wartość energetyczna |
527 kJ (125 kcal) |
Tłuszcz (25% kcal) w tym: |
3,5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
2,1 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
0,90 g |
Węglowodany (45% kcal) w tym: |
14 g |
Cukry |
6,5 g |
Laktoza |
<0,50 g |
Białko (30% kcal) |
9,4 g |
Sól (= Na (g) x 2,5) |
0,20 g |
Składniki mineralne |
|
Sód |
80 mg |
Potas |
155 mg |
Chlorki |
100 mg |
Wapń |
120 mg |
Fosfor |
100 mg |
Magnez |
23 mg |
Żelazo |
1,5 mg |
Cynk |
1,3 mg |
Miedź |
0,17 mg |
Mangan |
0,27 mg |
Fluorki |
0,12 mg |
Selen |
7,5 µg |
Chrom |
5,5 µg |
Molibden |
11 µg |
Jod |
17 µg |
Witaminy |
|
Witamina A |
120 µg |
Witamina D |
1,3 µg |
Witamina E |
2,3 mg |
Witamina K |
10 µg |
Witamina C |
16 mg |
Tiamina |
0,20 mg |
Ryboflawina |
0,23 mg |
Niacyna |
0,90 mg (1,6 mg NE*) |
Witamina B6 |
0,25 mg |
Kwas foliowy |
35 µg |
Witamina B12 |
0,65 µg |
Biotyna |
5,0 µg |
Kwas pantotenowy |
0,65 mg |
Osmolarność |
390 mOsm/l |
Zawartość wody |
80 g/100 ml |
*NE - ekwiwalent niacyny.
Produkt bezglutenowy.
Zawiera białka mleka.
Masa netto
4 x 200 ml (800 ml)
Właściwości
Żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego Resource Protein jest odżywczą, pełnowartościową i wysokobiałkową dietą dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko i energię. Produkt uzupełnia dietę w pełnowartościowe białko - jedna butelka zawiera 18,8 g białka. Uzupełnia również niedobór energii, jedna butelka dostarcza 250 kcal. Płynna postać Resource Protein ułatwia przyjmowanie posiłku osobom, które mają problemy z gryzieniem i żuciem.
Przeznaczenie
Dla dzieci powyżej 3. roku życia i dorosłych. Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia, ryzyka niedożywienia i zwiększonego zapotrzebowania na białko, związanego z chorobą np. w okresie okołooperacyjnym, w okresie rekonwalescencji, przy chorobach nowotworowych lub dla osób w podeszłym wieku.
Zalecane dzienne spożycie
1-3 butelki dziennie jako uzupełnienie codziennej diety.
Zgodnie z zaleceniem lekarza, jeśli stosowany do wyłącznego żywienia.
Sposób użycia
Produkt do podawania doustnego lub przez zgłębnik.
Reource Protein najlepiej podawać schłodzony.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Stosować pod kontrolą lekarza.
Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Odpowiedni dla dzieci powyżej 3. roku życia.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin.
Porcje produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Dieta
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji