Błonnik, proszek, 350 g - Portal DOZ.pl

Błonnik, proszek, 350 g

proszek, zaparcia, trawienie

21.99 zł
Ikona doz lekarz
Potrzebujesz konsultacji z dietetykiem?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Ikona umów się na najbliższy dostępny termin.

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego
  • ODBIÓR W APTECE
    Odbiór w aptece
    0.00 zł

    Sprawdź lokalizację

  • WYSYŁKA KURIEREM
    Kurier INPOST
    9.99 zł
    Kurier POLTRAF
    15.99 zł
  • ODBIÓR W PUNKCIE
    Paczkomat InPost
    9.99 zł
    Odbiór w punkcie DHL
    9.99 zł
IBS do 20% taniej

Możesz kupić ten produkt taniej. Zobacz promocję: IBS do 20% taniej

Zobacz

O produkcie

Producent

OLEOFARM
Mokronoska 8
Wrocław

Opis

Błonnik - suplement diety zawierający składniki wspomagające prawidłową pracę jelit. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia.

Składniki

mielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum) uzyskane w procesie odtłuszczania, maltodekstryny, inulina, mielone łuski babki jajowatej (Plantago ovata), błonnik jabłkowy.

Składniki 10 g
Mielone nasiona lnu zwyczajnego 3,87 g
Łuski babki jajowatej 1 g
Inulina 1,2 g
Błonnik jabłkowy 0,56 g

Masa netto

350 g

Właściwości składników

Mielone nasiona lnu wspierają proces trawienia i przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania jelit.

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli i dzieci powyżej 12 roku życia: 5 g 2 razy dziennie.

Preparat wymieszać ze 100 ml chłodnej wody, natychmiast wypić i dodatkowo popić szklanką wody.

Najlepiej stosować na 30 minut przed posiłkiem.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

W przypadku cukrzycy stosować w porozumieniu z lekarzem lub dietetykiem.

  • Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
  • Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Chronić od światła i wilgoci.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Problemy z wypróżnianiem wynikają głównie z nieprawidłowej diety, w której brakuje składników ułatwiających pracę jelit. Dieta przy zaparciach obejmuje przede wszystkim produkty bogate w błonnik, a także zwiększenie podaży przyjmowanych płynów. Co warto jeść przy zatwardzeniu? O czym należy pamiętać przy komponowaniu diety na zaparcia? 

  • Ostre zapalenie wyrostka robaczkowego najczęściej pojawia się między 5. a 20. rokiem życia. Do charakterystycznych objawów ataku wyrostka robaczkowego zalicza się ból w okolicy prawego dołu biodrowego, nudności, wymioty, a także przyśpieszoną akcję serca. Nieleczone zapalenie prowadzi do zapalenia otrzewnej, które jest stanem zagrożenia życia. 

  • Podstawową formą leczenia choroby Parkinsona jest farmakoterapia. Interwencję tę wspomoże jednak dobrze zbilansowana dieta, która ponadto, zabezpieczy przed dalszymi powikłaniami choroby, w tym m.in. przed niebezpiecznym dla zdrowia, a nawet życia niedożywieniem. Dieta w chorobie Parkinsona – jaką pełni funkcję? Jaki składniki będą ważne? Jak żywieniowo poradzić sobie z zaburzeniami ze strony przewodu pokarmowego? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!

Dietetyk (20 minut), jutro o 10:00

dr. n. hum. Karolina Karbownik

Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij