Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
DoctorLife, Whey Protein – suplement diety w postaci proszku zawierający izolat białka serwatki z mleka krowiego. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Smak neutralny.
Składniki
Izolat białka serwatki z mleka krowiego (99,2%), lecytyna słonecznikowa (0,8%).
Wartość odżywcza |
1 miarka |
w 100 g |
Wartość energetyczna | 74 kcal/309 kJ | 372 kcal/1555 kJ |
Tłuszcz | 0,2 g | 1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone z MCT | 48 mg | 240 mg |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 52 mg | 260 mg |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 86 mg | 430 mg |
Węglowodany | 0,76 g | 3,8 g |
w tym cukry | 0,5 g | 2,5 g |
Białko | 17,5 g | 87 g |
Sól | 133 mg | 661 mg |
Izolat białka serwatki | 19,84 mg | 99,2 mg |
Masa netto
450 g
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 1 pocja (1 miarka - 20 g) 1 do 4 razy dziennie (po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu lub przed snem). Odmierzoną porcję rozpuścić w 200 ml wody lub mleka,
Dni treningowe: 1 porcja rano po przebudzeniu, 2 porcja do 1,5 godziny po treningu, 3 porcja przed pójściem spać.
Dni nietreningowe: 1 porcja rano po przebudzeniu, 2 porcja miedzy posiłkami, 3 porcja przed snem.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Preparat nie jest zalecany dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym piersią. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 15-25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu opakowania należy spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji
- Alergeny