Diet-food, Bio camu camu, proszek, 100 g

proszek, odporność

27.69 zł

Możesz kupić ten pełnowartościowy produkt z krótszym terminem ważności.

Krókie daty Krótkie daty 19.39 zł
Data ważności
2023-04-16
Dostępnych
21

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty DIET-FOOD

Pokaż wszystkie produkty linii Super Fruit marki Diet-Food

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek

Opis

Sproszkowane owoce Bio camu camu od Diet-Food to suplement diety. Produkt zawiera sproszkowane owoce z certyfikatem PL-EKO-03, co oznacza, że jagody pochodzą z upraw bez dodatku pestycydów i nie są modyfikowany genetycznie. Środek spożywczy przeznaczony dla osób dorosłych.

Kraj pochodzenia: Chiny.

Składniki

100% organiczne sproszkowane owoce camu camu*

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1479 kJ/348 kcal
Tłuszcz, w tym: 0,13 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany, w tym: 81 g
Cukry 0 g
Białko 1,6 g
Sól 0,02 g

Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten.

Masa netto

100 g

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli: 10 g dziennie.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Kobiety karmiące i ciężarne powinny skonsultować się z lekarzem.

  • Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Osoby, które w swojej diecie spożywały głównie białko roślinne, miały o 6% mniejsze ryzyko zachorowania na cukrzycę w ciągu 30 lat – m.in. takie wnioski udało się uzyskać po 30 latach badań nad wpływem diety w rozwoju cukrzycy typu 2.  Jak  wyglądał eksperyment i jakie rozwiązania związane ze stylem życia sugerują badacze, żeby uniknąć tej choroby metabolicznej?

  • Pacjenci z cukrzyca i insulinoopornością powinni przestrzegać specyficznej diety, która pozwoli im utrzymać poziom cukru we krwi na właściwym poziomie. Czy bogate w węglowodany ziemniaki i strączki powinny znaleźć się w jadłospisie diabetyków? Najnowsze badania pokazują, że spożywanie tych produktów pozwala zgubić zbędne kilogramy, co jest wskazane dla osób z tym schorzeniem. Jak wyglądał eksperyment?

  • Nie jest tajemnicą, że dania gotowe czy inne z rodzaju wysoko przetworzonych nie są zdrowymi produktami. Są bogate w ogromne ilości cukru i tłuszczu, a ubogie w błonnik czy składniki mineralne. Nadmierne spożywanie produktów, do których dodawana jest masa sztucznych dodatków do żywności, sprzyja także zachorowaniu na raka jelita grubego, co potwierdzają najnowsze wyniki badań naukowców.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij