×
DOZ.PL Darmowa
aplikacja
DOZ.pl
Zainstaluj
Miód Manuka MGO 250+, nektarowy,1000 g
Miód Manuka MGO 250+, nektarowy,1000 g
359.99 zł

Miód Manuka MGO 250+, nektarowy,1000 g

Miód Manuka MGO 250+, nektarowy,1000 g
359.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
9.99 zł
Paczkomat InPost
6.99 zł
Odbiór w punkcie DHL
6.99 zł
Wysyłka zagraniczna
29.99 zł

Rekomendowany produkt zastępczy

Opis

Nektarowy miód Manuka, MGO 250+, 1000 g

  • Środek spożywczy,
  • Miody Manuka to oryginalny produkt importowany z Nowej Zelandii, gdzie rosną rzadkie, kwitnące krzewy manuka. Nektar z ich kwiatów zawiera dihydroksyaceton, który stopniowo zamienia się na drodze przemian chemicznych w metyloglioksal (MGO), najcenniejszy składnik, który wyróżnia miody manuka spośród innych miodów. MGO ma właściwości przeciwbakteryjne. Oznaczenie miodu 250+ oznacza, że w 1 kg produktu znajduje się co najmniej 250 mg tego związku.

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >25 mg >3,75 mg

*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 66 porcji.

Opakowanie 1000 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). W 2018 roku przeprowadzono badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta.

Zalecane dzienne spożycie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Producent

MANUKA HEALTH

Produkt w kategoriach
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Główny składnik
Pora stosowania
Smak
Sposób aplikacji

Opis

Nektarowy miód Manuka, MGO 250+, 1000 g

  • Środek spożywczy,
  • Miody Manuka to oryginalny produkt importowany z Nowej Zelandii, gdzie rosną rzadkie, kwitnące krzewy manuka. Nektar z ich kwiatów zawiera dihydroksyaceton, który stopniowo zamienia się na drodze przemian chemicznych w metyloglioksal (MGO), najcenniejszy składnik, który wyróżnia miody manuka spośród innych miodów. MGO ma właściwości przeciwbakteryjne. Oznaczenie miodu 250+ oznacza, że w 1 kg produktu znajduje się co najmniej 250 mg tego związku.

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >25 mg >3,75 mg

*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 66 porcji.

Opakowanie 1000 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). W 2018 roku przeprowadzono badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta.

Zalecane dzienne spożycie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Producent

MANUKA HEALTH

Produkt w kategoriach
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Główny składnik
Pora stosowania
Smak
Sposób aplikacji