Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Nektarowy miód Manuka, MGO 250+, 1000 g
- Środek spożywczy,
- Miody Manuka to oryginalny produkt importowany z Nowej Zelandii, gdzie rosną rzadkie, kwitnące krzewy manuka. Nektar z ich kwiatów zawiera dihydroksyaceton, który stopniowo zamienia się na drodze przemian chemicznych w metyloglioksal (MGO), najcenniejszy składnik, który wyróżnia miody manuka spośród innych miodów. MGO ma właściwości przeciwbakteryjne. Oznaczenie miodu 250+ oznacza, że w 1 kg produktu znajduje się co najmniej 250 mg tego związku.
Skład
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >25 mg | >3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 66 porcji.
Opakowanie 1000 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). W 2018 roku przeprowadzono badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta.
Zalecane dzienne spożycie
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji