Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Producent
LYSI HF (ISLANDIA)Fiskislod 5-9
Reykjavik, Islandia
Dystrybutor
VitafoodInżynierska 50B
81-512 Gdynia
Opis
Lysi Tran islandzki o smaku cytrynowo-miętowym - to suplement diety z kwasami omega-3 oraz witaminami A, D i E. Tran islandzki Lysi jest naturalnym produktem pochodzącym ze zrównoważonych źródeł z wód Oceanu Atlantyckiego u wybrzeży Islandii. Tran Lysi posiada ważny certyfikat MSC. Produkt przeznaczony dla dzieci od 6. miesiąca życia i dorosłych.
Smak cytrynowo-miętowy.
Składniki
Tran z wątroby dorsza, aromat cytrynowy, aromat miętowy, przeciwutleniacz (mix tokoferoli); witamina E (E306); witamina A; witamina D.
Składniki | 10 ml | %RWS* |
Kwasy Omega-3, w tym: | 2160 mg | - |
EPA | 690 mg | - |
DHA | 920 mg | - |
Witamina A | 460 μg | 58% |
Witamina D | 20 μg | 400% |
Witamina E | 9,2 mg | 77% |
*Referencyjna Wartość Spożycia.
Wartość odżywcza | 10 ml |
Wartość energetyczna | 340 kJ/81 kcal |
Tłuszcze ogólnie | 9,2 g |
Tłuszcze nasycone, w tym: | 1,6 g |
tłuszcze jednonienasycone | 4,6 g |
tłuszcze wielonienasycone | 3 g |
Masa netto
240 ml
Zalecane dzienne spożycie
Dzieci od 6. miesiąca życia do 6. roku życia: 5 ml dziennie.
Dzieci powyżej 6. roku życia: 10 ml dziennie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Tran przechowywany w lodówce może stać się mętny, co nie wpływa na jakość produktu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Wyprodukowano w Islandii.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Część ciała
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji