Test Nietolerancja gluten i celiakia, test do wykrywania przeciwciał IgA, 1 zestaw

test diagnostyczny, wyrób medyczny, test, nietolerancja pokarmowa

To jest wyrób medyczny. Stosuj go zgodnie z instrukcją użycia lub etykietą.

32,79 zł

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Producent

DIATHER

Opis

Test Nietolerancja gluten i celiakia to wyrób medyczny pod postacią domowego, kasetkowego testu. Przeznaczony jest do wykrywania swoistych immunoglobulin klasy IgA skierowanych przeciwko enzymowi transglutaminazie tkankowej (tTG) i białku, zwanemu gliadyną (DGP).

Zawartość opakowania

Saszetka z testem kasetkowym, sterylny nakłuwacz, plastikowa pipeta, fiolka z buforem, instrukcja użycia.

Przeznaczenie produktu

Test wykrywa we krwi przeciwciała IgA przeciwko transglutaminazie tkankowej, które są produkowane w przypadku nietolerancji glutenu. Gluten obecny w zbożach, może powodować reakcję układu immunologicznego poprzez niszczenie nabłonka jelita cienkiego, co skutkuje poważnymi zaburzeniami związanymi z upośledzonym wchłanianiem substancji odżywczych. 

Wskazania

Test wskazany jest w celu diagnostyki nietolerancji pokarmowej, w przypadku:

  • wzdęć i bólów brzucha,
  • przewlekłych biegunek,
  • wymiotów,
  • zaparć,
  • osób, u których krewni zostali zdiagnozowani w kierunku celiakii lub nietolerancji glutenu,
  • osób chorujących na cukrzycę typu 1.

Charakterystyka produktu

Dokładność testu (tTG: transglutaminaza tkankowa) wynosi 98%.
Dokładność testu (DGP: deaminowane peptydy gliadyny) wynosi 98%.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Nietolerancje pokarmowe dają się szczególnie we znaki podczas świąt. Osoby nietolerujące laktozy, a więc mleka i jego przetworów, muszą zapomnieć o tradycyjnym serniku, bezglutenowcy nie zjedzą żurku, zaś uczuleni na jaja zostaną zmuszeni obyć się bez koronnej, wielkanocnej potrawy. Czym zastąpić żelazne pozycje ze świątecznego menu?

  • Święta Bożego Narodzenia kojarzą się nam z zapachem pysznych, tradycyjnych pierogów z grzybami, uszek do czerwonego barszczu, aromatycznymi, korzennymi ciastami i pierniczkami… Niestety nie każdy może w ten wigilijny wieczór po nie sięgnąć. Jak może wyglądać świąteczny talerz osób chorujących na celiakię? – dowiecie się z pierwszej części naszego grudniowego cyklu.

  • Pierwsze wzmianki na temat dzieci, u których pomimo obfitego karmienia, stwierdzono objawy niedożywienia, pojawiły się już ponad 2000 lat temu. Obecnie szacuje się, że na celiakię choruje około 1% populacji europejskiej. Czym jest celiakia i jak się objawia? Jak wygląda dieta w jej leczeniu? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij