Ostrovit BCAA 2-1-1, smak cytrynowy, proszek, 200 g
Formy dostawy dla tego produktu
- 
            ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
 - 
            WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
 - 
            ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
 
O produkcie
Opis
BCAA 2-1-1 - suplement diety zawierający w swoim składzie najwyższej jakości aminokwasy rozgałęzione BCAA w najkorzystniejszym stosunku 2:1:1. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Składniki
L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna, emulgator - lecytyna rzepakowa, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
| Składniki | 100 g | 10 g | 
| L-leucyna | 40 g | 4000 mg | 
| L-walina | 20 g | 2000 mg | 
| L-izoleucyna | 20 g | 2000 mg | 
Zawiera substancje słodzące.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.
Masa netto
200 g
Właściwości składników
BCAA (Branched Chains Amino Acids) to aminokwasy rozgałęzione, leucyna, walina oraz izoleucyna. Należą do grupy aminokwasów egzogennych, czyli niezbędnych w naszej diecie, gdyż nasz organizm sam nie potrafi ich wyprodukować.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: porcję 10 g wymieszać w 100-150 ml wody lub soku.
W dni treningowe spożywać jedną porcję dziennie przed lub po treningu.
W dni nietreningowe spożywać jedną porcję po przebudzeniu.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące.
- Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
 - Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
 - Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
 - Przechowywać w temperaturze pokojowej.
 - Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
 
Cechy produktu
- Płeć
 
- Wiek
 
- Typ produktu
 
- Postać
 
- Działanie/właściwości
 
- Główny składnik
 
- Część ciała
 
- Specyfika
 
- Pora stosowania
 
- Smak
 
- Sposób aplikacji
 
                                                            
                                
                                            
                            
                                            
            
        
            
        
                            
                        
                        
                        
                    

