Wysyłka 0zł

ZIELNIK DOZ BIO Burak, sok, 500 ml

sok

17,99 zł
3,60 zł / 100 ml

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

SOK Z BURAKA Z ACEROLĄ
Składniki: Sok z buraka BIO odtworzony z zagęszczonego soku 99,97% (Beta Vulgaris L.)w tym regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekologiczny koncentrat soku z aceroli (Malpighia glabra L.) 0,03% standaryzowany na zawartość witaminy C (kwas askorbinowy).

Potrzeba życia w zgodzie z naturą oraz czerpania
z niej tego co najlepsze, zainspirowały nas
do stworzenia Zielnika DOZ.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I ZALECANA PORCJA

Opis

ZIELNIK DOZ BIO Burak, sok – zawiera 99,97% soku z buraków ćwikłowych z koncentratu oraz dodatek ekologicznego koncentratu soku z aceroli. Sok jest produktem naturalnym, dlatego kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się nieznacznie różnić.

Skład

Sok z buraka BIO odtworzony z zagęszczonego soku 99,97% (Beta Vulgaris L.) w tym regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekologiczny koncentrat soku z aceroli (Malpighia glabra L.) 0,03% standaryzowany na zawartość witaminy C (kwas askorbinowy).

Ze względu na zwartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym.

Wartości odżywcze W 100 ml soku W 50 ml (sugerowanej porcji)
Wartość energetyczna 190 kJ/45 kcal 83 kJ/20 kcal

Tłuszcz, w tym:

0 g 0 g

Kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g
Węglowodany, w tym: 9,7 g 4,9 g
Cukry 6,3 g 3,2 g
Białko 1,3 g 0,7 g
Sól 0,2 g 0,1 g

Kraj pochodzenia: Niemcy.

Masa netto

500 ml

Zalecane dzienne spożycie

50 ml soku. Sok można rozcieńczyć wodą w dowolnej proporcji. Nie zalewać wrzątkiem. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Przechowywać w suchym miejscu oraz chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce i spożyć w ciągu 14 dni.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Kalarepa (Brassica oleracea var. gongylodes L.) jest popularnym warzywem należącym do roślin z rodziny kapustowatych (Brassicaceae). W XVIII wieku kalarepa była już pospolicie uprawiana w Europie, a jeszcze do niedawna była postrzegana głównie jako dodatek do zup i bulionów. Jak się jednak okazuje, kalarepa jest rośliną dwuletnią, która charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i smakową. Jej częścią jadalną jest przerośnięta, zgrubiała i mięsista łodyga. Wyróżnia się dwie główne odmiany kalarepy, a mianowicie jasnozieloną oraz fioletową, przy czym w tej drugiej dodatkowo występują antocyjany o bardzo szerokim prozdrowotnym działaniu na organizm człowieka.

  • Sok z aronii, obok syropu, dżemu czy nalewki, to jeden z głównych przetworów uzyskiwanych z tego owocu. Jakie dokładnie właściwości ma sok z aronii? Jak go zrobić i dlaczego warto przyrządzić go na zimę? Podpowiadamy.

  • Aronia to bez wątpienia jeden z najzdrowszych owoców na świecie. Dane dostępne w literaturze fachowej wskazują na wiele korzyści, jakie możemy czerpać zarówno z świeżych owoców aronii, jak i przetworów. Ze względu na swoje właściwości nazywana jest superowocem. Czym dokładnie wyróżnia się aronia? Co można z niej zrobić?

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij