Gastromin FAST, kapsułki, 30 szt.

kapsułki, wzdęcia

Produkt usunięty z oferty

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty GASTROMIN

Producent

COLFARM
Wojska Polskiego 3
Mielec

Opis

Gastromin FAST - suplement diety, przeznaczony dla dorosłych skarżących się na częste wzdęcia, uczucia pełności po posiłku i odbijanie. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.

Składniki

Węgiel, żelatyna wołowa, wyciąg z kopru, wyciąg z anyżu, wyciąg z melisy, wyciąg z karczocha, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, substancja wypełniająca: celuloza, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin.

Składniki 1 kapsułka
Węgiel 100 mg

Wyciąg z kopru

otrzymany z:

suszonego kopru

45 mg

 

675 mg

Wyciąg z melisy

otrzymany z:

suszonej melisy

10 mg

 

70 mg

Wyciąg z karczocha

otrzymany z:

suszonego karczocha

10 mg

 

60 mg

Wyciąg z anyżu

otrzymany z:

suszonego anyżu

20 mg

 

80 mg

Masa netto

6 g

Właściwości składników

Wyciąg z karczocha wspiera produkcję soków trawiennych, pracę wątroby oraz dróg żółciowych.

Wyciąg z anyżu wspomaga komfort trawienny i pomaga przy uczuciu pełności.

Melisa korzystnie wpływa na zdrowie układu trawiennego i jelit, pomaga przy odbijaniu oraz napięciu nerwowym żołądka i jelit.

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli: 1 kapsułka raz dziennie.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w czasie karmienia piersią.

  • Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
  • Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Chronić od światła i wilgoci.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Rodzaj stosowanej diety bezdyskusyjnie wpływa na zdrowie lub jego brak. Żywność może służyć naszemu zdrowiu albo wręcz przeciwnie – szkodzić, potęgować rozwój procesów zapalnych, a nawet mechanizmów nowotworowych. Opublikowane niedawno w „American Association for Cancer Research'' wyniki badań azjatyckich naukowców, wskazują, że jedzenie marynowanych warzyw może potencjalnie zwiększyć ryzyko zachorowania na raka żołądka o 50 procent.

  • Silny ból żołądka głownie na czczo, ale też kilka godzin po posiłku, uczucie palącej zgagi? To mogą być wrzody żołądka i dwunastnicy. Co powoduje chorobę wrzodową i jakie inne objawy o niej świadczą? Kiedy należy udać się do gastrologa? Jak wygląda diagnostyka i leczenie wrzodów żołądka i dwunastnicy? W jaki sposób można zapobiegać powstaniu choroby wrzodowej? Podpowiadamy. 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij