Siemię lniane, złociste, 250 g

5.79 zł
Ikona doz lekarz
Potrzebujesz e-recepty?

Skorzystaj z konsultacji on-line z lekarzem.

Skorzystaj z konsultacji on-line z lekarzem.

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Producent

OLEOFARM
Mokronoska 8
Wrocław

Opis

Siemię lniane złociste, 250 g

  • Środek spożywczy.

Skład

Złociste nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.).

Wartość odżywcza 100 g
Energia 2234 kJ / 542 kcal

Tłuszcz, w tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone

- kwasy tłuszczwe wielonienasycone

44 g

4,4 g

8,3 g

31 g

Weglowodany, w tym:

- cukry

2 g

2 g

Błonnik 24 g
Białko 22 g
Sól 0,15 g

Kraj pochodzenia: A - UE, B - USA, C - Mołdawia. Patrz spód opakowania.

Masa netto

250 g

Przeznaczenie

Do spożycia.

Sposób użycia

Sposób użycia siemienia lnianego:

  • 1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3/4 szklanki ciepłej wody.
  • Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku.
  • Pić 2-3 razy dziennie.
  • Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zemleć.
  • Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka, owoców, jogurtów, czy miodu.
  • Mielone siemię lniane można dodawać także do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych oraz pasty przygotowywanej na bazie oleju lnianego i białego sera.
  • Uwaga! Siemię lniane należy zemleć na świeżo bezpośrednio przed dodaniem do potraw.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

Cechy produktu

  • Główny składnik
Polecane artykuły
  • Zapalenie przełyku (ang. esophagitis) to choroba zapalna wywołana przez drażniące, zakaźne lub immunologiczne czynniki działające na błonę śluzową przełyku. Najczęściej występuje u osób z refluksową chorobą przełyku (GERD). Początkowo niepozorne, z czasem może doprowadzić nawet do martwicy przełyku, jego perforacji oraz sepsy. Jakie objawy są w zapaleniu przełyku? Jak go leczyć i ile trwa?

  • Naukowcy z Uniwersytetu Jyväskylä zadali kłam powszechnemu przekonaniu, że niedobór estrogenów po menopauzie upośledza zdolność kobiet do spalania tłuszczu jako źródła energii.

  • Głównym celem diety przy nadkwaśności jest neutralizacja i ograniczenie wydzielania soku żołądkowego. W ten sposób odpowiednie żywienie przy nadkwasocie żołądka łagodzi jej nieprzyjemne dolegliwości takie jak pieczenie, zgagę czy ból w klatce piersiowej. Jakie produkty mogą okazać się pomocne, a których należy unikać w nadkwaśności?  

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij