Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie

Producent
Zakład Konfekcjonowania Ziół „FLOS” Elżbieta i Jan Głąb spółka jawnaMokrsko 118
98-345 Mokrsko
biuro@flos.pl
Opis
Flos, Otręby pszenne – otręby pszenne to naturalny produkt z pełnego przemiału, stanowiący jednoskładnikowy dodatek do codziennej diety. Dzięki uniwersalnemu zastosowaniu mogą być wykorzystywane w daniach na ciepło i zimno, a także jako składnik jogurtów, sałatek czy zup.
Składniki
Otręby pszenne – 100 %
Zawarte alergeny: gluten.
Wartości odżywcze | na 100 g produktu |
Wartość energetyczna (energia) | 1113 kJ / 268 kcal |
Tłuszcz | 4,6 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,76 g |
Węglowodany | 19,5 g |
– w tym cukry | 2,4 g |
Błonnik | 42,4 g |
Białko | 16,0 g |
Sól | 0,004 g |
Masa netto
200 g
Przeznaczenie
Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia jako dodatek do potraw, napojów mlecznych oraz do wypieków i dań obiadowych. Może być stosowany w codziennej diecie jako urozmaicenie posiłków.
Sposób użycia
Otręby pszenne można dodawać do zup, sosów, surówek, sałatek, jogurtów, kefiru lub mleka. Nadają się również do panierowania, zagęszczania potraw oraz jako składnik pieczywa i innych dań.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem i wilgocią. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Główny składnik
- Specyfika