Celiko, ciasto drożdżowe bezglutenowe, 200 g
Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty CELIKO
Producent
CELIKO S.A.św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl
Importer
MERKURY S.A.Sejneńska 16
15-399 Białystok
Opis
Celiko, ciasto drożdżowe bezglutenowe – mieszanka stworzona z myślą o osobach na diecie eliminacyjnej, idealna do wypieków takich jak pączki, babki czy racuchy. Produkt bazuje na skrobi i mące ryżowej, zawiera suszone drożdże oraz pektyny, dzięki czemu ciasto ma lekką, puszystą konsystencję i słodki aromat. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.
Składniki
Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdze suszone 1,5 %, sól.
| Wartość odżywcza | na 100 g |
| Wartość energetyczna | 1506 kJ / 360 kcal |
| Tłuszcz | <0,1 g |
| - w tym kwasy nasycone | <0,1 g |
| Węglowodany | 85 g |
| - w tym cukry | 21 g |
| Białko | 1,8 g |
| Sól | <0,28 g |
Masa netto
200 g
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Specyfika


