SANTE Skarby Ziemi, ksylitol, 250 g

14.99 zł

Produkt chwilowo niedostępny

Powiadom o dostępności

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego
  • ODBIÓR W APTECE
    Odbiór w aptece
    0.00 zł

    Sprawdź lokalizację

  • WYSYŁKA KURIEREM
    Kurier DHL
    9.99 zł
  • ODBIÓR W PUNKCIE
    Paczkomat InPost
    9.99 zł
    Odbiór w punkcie DHL
    9.99 zł

Polecane zamienniki

O produkcie

Opis

SANTE Skarby Ziemi, ksylitol to naturalna substancja słodząca pozyskiwana z brzozy. Ten oryginalny produkt fiński ma o 40% mniej kalorii niż klasyczny cukier biały oraz niski indeks glikemiczny [IG=9]. Dzięki temu cukier brzozowy jest odpowiedni dla diabetyków oraz osób dbających o sylwetkę. Produkt bezglutenowy.

Skład

Ksylitol Fiński — Brzozowy

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1007 kJ / 242 kcal
Tłuszcz, w tym: 0,0 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany, w tym: 100 g
cukry 0,2 g
alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 99 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Masa netto

250 g

Właściwości

Ksylitol — alkohol cukrowy jest metabolizowany bez udziału insuliny co wraz z jego niskim indeksem glikemicznym czyni go idealnym produktem słodzącym dla diabetyków, osób z nietolerancją glukozy czy cierpiących na insulinooporność. Dodatkowo ksylitol wspomaga zachowanie odpowiedniej mineralizacji zębów oraz zapobiega próchnicy, ponieważ nie ulega fermentacji w jamie ustnej. Swoim wyglądem i smakiem przypomina klasyczny cukier. Może być stosowany do słodzenia deserów, ciast, napojów i innych dań.

Pokaż wszystkie produkty SANTE

Pokaż wszystkie produkty linii Skarby Ziemi marki Sante

Producent

Sante A. Kowalski Sp. j.
Brechta 7
03-472 Warszawa

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Słodki smak nie jest zarezerwowany tylko dla cukrów takich jak glukoza, fruktoza czy sacharoza. Istnieją setki substancji pochodzenia naturalnego i syntetycznego, które są słodkie. Wszystkie zaliczamy do substancji słodzących. Co ciekawe, słodki smak charakteryzuje nie tylko związki zaliczane do substancji organicznych (zbudowanych w większości z węgla, wodoru i tlenu). Również związki nieorganiczne, np. sole berylu i ołowiu, wywołują podobne doznania zmysłowe. Jednak należy pamiętać, że są silnie trujące i pod żadnym pozorem nie powinny być spożywane.

  • Podjadamy w chwili stresu, ale i w momentach, w których czujemy się dobrze. Słodycze, owoce, słodkie napoje, dodatkowa porcja głównego posiłku... Liczy się wszystko! Każdy mały cukierek, każde ciastko i każda łyżka sosu spróbowana podczas przygotowywania dania dla rodziny! Efekty? Dodatkowe kilogramy, uczucie ciężkości i coraz większe uczucie uzależnienia od tego „by wciąż coś żuć”. Jakie są przyczyny podjadania? Co można jeść bezkarnie, a na co uważać? Jak przestać podjadać?  

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!

Pediatra, dziś o 22:00

dr n. med. Ewgenij Mozgunow

Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij