Elmex, Sensitive z aminofluorkiem, pasta do zębów, 75 ml
Elmex, Sensitive z aminofluorkiem, pasta do zębów, 75 ml
9.99 zł

Elmex, Sensitive z aminofluorkiem, pasta do zębów, 75 ml

Elmex, Sensitive z aminofluorkiem, pasta do zębów, 75 ml
9.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
4,99 zł
Paczkomat InPost
4,99 zł
ODBIÓR W
4,99 zł
Wysyłka zagraniczna
19,99 zł

Opis

Elmex, Sensitive z aminofluorkiem

Pasta do zębów.

Skład według INCI

Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Hydroxyethylcellulose, Olaflur, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aroma, Sodium Saccharin, CI 77891.

Zawiera: Olaflur (aminofluorek), 1400 ppm F-.

Właściwości

Elmex Sensitive - pasta do zębów do codziennego stosowania zapewniająca ochronę nadwrażliwych zębów

Jak działa Elmex Sensitive z aminofluorkiem?

  • Chroni: aminofluorek tworzy ochronną warstwę na odsłoniętych szyjkach zębowych.
  • Wzmacnia: aminofluorek przyczynia się do wzmocnienia zębów oraz chroni jest przed próchnicą.
  • Oczyszcza: zawiera substancje zapewniające skuteczne i łagodne działanie oczyszczający, dzięki czemu usuwa płytkę nazębną.
  • Pasta o niskiej abrazyjności.
  • Zapewnia potrójnie skuteczne działanie i klinicznie udowodnioną ochronę dla nadwrażliwych zębów.

Dlaczego zęby stają się wrażliwe na zimne i gorące bodźce?

Wskutek cofania się dziąseł, wrażliwe szyjki zębowe ulegają odsłonięciu. W wyniku tego bodźce zewnętrzne, takie jak ciepło czy zimno, kwaśne lub słodkie potrawy czy dotyk, mogą powodować ból oraz sprawiać, że szyjki zębowe stają się bardziej podatne na próchnicę.

Przeznaczenie

Dla dorosłych i dzieci od 7 roku życia.

Skuteczna pielęgnacja nadwrażliwych zębów - ochrona, wzmocnienie, oczyszczenie.

Stosowanie

Dla dodatkowej ochrony nadwrażliwych zębów eksperci zalecają używanie miękkiej szczoteczki do zębów oraz wyspecjalizowanego płynu do płukania jamy ustnej.

Uwagi

Przechowywać w temperaturze otoczenia.

Producent

GABA INTERNATIONAL
Wybrzeże Gdyńskie 6d
Warszawa
Produkt w kategoriach
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Postać
Działanie/właściwości
Problem
Główny składnik
Część ciała
Specyfika
Pora stosowania
Smak
Sposób aplikacji
PRODUCENT