Flos, Moringa sproszkowane liście, 100 g
Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie

Producent
Zakład Konfekcjonowania Ziół „FLOS” Elżbieta i Jan Głąb spółka jawnaMokrsko 118
98-345 Mokrsko
biuro@flos.pl
Opis
Flos, Moringa sproszkowane liście – sproszkowane liście moringi olejodajnej (Moringa oleifera Lam.) to jednoskładnikowy produkt roślinny, przeznaczony do przygotowania napoju lub jako dodatek do różnych potraw. Naturalnie występujący osad po rozpuszczeniu proszku jest cechą charakterystyczną produktu i może być spożywany wraz z napojem.
Składniki
sproszkowane liście moringi olejodajnej (Moringa oleifera Lam.) – 100%
Wartości odżywcze | na 100 g produktu |
Wartość energetyczna (energia) | 1349 kJ / 320 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 39,2 g |
– w tym cukry | 14,7 g |
Błonnik | 19,7 g |
Białko | 27,1 g |
Sól | 0 g |
Masa netto
100 g
Sposób użycia
Pół łyżeczki sproszkowanych liści moringi (ok. 0,5 g) dokładnie wymieszać z chłodną lub ciepłą (niewrzącą) wodą, sokiem, mlekiem, jogurtem, smoothie lub innym pokarmem. Powstały napój można spożyć wraz z naturalnym osadem lub przecedzić przez sitko, przecierając pozostałość.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem i wilgocią. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Nie stosować w czasie ciąży, karmienia piersią ani u osób poniżej 18. roku życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Specyfika