Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier GLSKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty i punkty odbioru GLSAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty BAKALLAND
Podmiot odpowiedzialny
FOODWELL SP. Z O.O.Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Opis
Bakalland Ba!, 5 orzechów, baton zbożowy – przekąska w postaci zbożowego batona z czekoladową polewą i orzechami. Zawiera miód oraz pełnoziarniste płatki owsiane. Produkt wegetariański.
Skład
Orzechy arachidowe cięte 26%, składniki zbożowe 23% (płatki owsiane pełnoziarniste 12%, mąka kukurydziana, mąka ryżowa); substancja wiążąca: maltitole; polewa o smaku kakaowo-mlecznym 15% [olej palmowy, serwatka w proszku (z mleka), cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa 1%, emulgatory: lecytyny i E 476; aromaty]; maltodekstryna, mleko odtłuszczone w proszku, olej palmowy, orzechy laskowe kawałki 1,8%, migdały płatki 1,8%, orzechy nerkowca kawałki 1,2%, orzechy włoskie kawałki 1,2%, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole; miód piekarski, emulgator: lecytyny; sól, aromaty; przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Zawarte alergeny: zawiera gluten, mleko, orzeszki ziemne, orzechy, może zawierać sezam oraz soję.
Wartości odżywcze | W 100 g produktu | W porcji 40 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 2003 kJ/478 kcal | 801 kJ/191 kcal | 10% |
Tłuszcz | 23 g | 9,0 g | 13% |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,1 g | 3,2 g | 16% |
Węglowodany | 55 g | 22 g | 9% |
w tym cukry | 11 g | 4,2 g | 5% |
Błonnik | 3,5 g | 1,4 g | - |
Białko | 12 g | 4,7 g | 9% |
Sól | 0,08 g | 0,03 g | 1% |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Masa netto
40 g
Przeznaczenie
Przekąska gotowa do spożycia.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym miejscu, bez obcych zapachów, bez dostępu do wilgoci i promieni słonecznych.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Smak
- Sposób aplikacji
- Alergeny