Intenson, seitan, białko pszenne, 150 g

proszek, pszenica, białko

6,99 zł
4,66 zł / 100 g

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Opis

Intenson,

seitan, białko pszenne – może się sprawdzić jako wegańska alternatywa dla mięsa dostarczająca biała w diecie oraz jako dodatek do potraw lub element posiłku.

Skład

100% gluten pszenny.

Kraj pochodzenia znajduje się na opakowaniu.

Masa netto

150 g

Sposób użycia

Do miski wlej szklankę wody i wsyp całą zawartość torebki. Mieszaj widelcem, aby nie powstały grudki aż do momentu kiedy wchłonie całą wodę. W garnku średniej wielkości zagotuj 1,5 litra wody oraz dodaj szczyptę soli. Gotowe ciasto podziel i pokrój na kawałki wielkości orzecha włoskiego, każdy kawałek lekko spłaszcz dłonią. Następnie wrzuć do gotującej się wody i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 minut.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu, z dala od dostępu światła. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.

Cechy produktu

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Pobierz aplikację mobilną Pobierz aplikację mobilną Doz.pl

Ikona przypomnienie o zażyciu leku.
Zdarza Ci się ominąć dawkę leku?

Zainstaluj aplikację. Stwórz apteczkę. Przypomnimy Ci kiedy wziąć lek.

Dostępna w Aplikacja google play Aplikacja appstore
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl