O produkcie
Opis
Frank Fruities Help Gut - Siła Probiotyku - to suplement diety w postaci żelek stworzonych na bazie naturalnych owoców. Żelki zostały wzbogacone w minerały oraz bakterie probiotyczne. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Produkt bez: drożdży, pszenicy, mleka, jaj, glutenu, soi, żelatyny, orzeszków ziemnych, skorupiaków, nabiału, sztucznych słodzików, sztucznych barwników, sztucznych aromatów, agawy, sztucznych konserwantów i salicylanów. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Smak owocowy.
Składniki
95% Owoce (59% koncentratu soku jabłkowego, 26% koncentratu przecieru jabłkowego, 5% koncentrat przecieru wiśniowego, 4% koncentrat przecieru bananowego, 1% koncentratu soku wiśniowego), koncentrat soku cytrynowego, koncentrat soku z czarnej marchwi, octan tokoferylu, siarczan cynku selenin sodu, kultury probiotyczne (Bacillus subtilis), substancja żelująca: pektyna, błonnik cytrusowy, aromat naturalny, substancja pomocnicza: tłuszcz roślinny (kokosowy, rzepakowy), wosk carnauba.
Składniki | 3 żelki | %RWS* |
Witamina E (octan dl-alfa-tokoferylu) | 25,5 mg | 150% |
Cynk (siarczan cynku) | 6,1 mg | 53% |
Selen (selenin sodu) | 19,1 μg | 34% |
Bacillus subtilis | 3.67E + 09 | - |
*Referencyjna Wartość Spożycia.
Masa netto
200 g
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 3 żelki dziennie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparatu nie stosować u kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 miesięcy. Nie zamrażać.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji