O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Desery w słoiczkach marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO naleśniczki z musem jabłkowym to środek spożywczy przeznaczony dla dzieci, które ukończyły 9. miesiąc życia. To starannie przygotowane danie, które zawiera owoce pochodzące z kontrolowanych, ekologicznych upraw. Może być serwowane zarówno na ciepło jak i na zimno. Zgodnie z przepisami prawa produkt nie zawiera substancji konserwujących ani barwników. Nie zawiera również aromatów oraz dodatku cukru. Zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie. Danie zawiera gluten.
Skład
Owoce* 70% (jabłka* 51%, sok jabłkowy* z soku zagęszczonego), woda, kawałeczki naleśników* 11% (mleko pełne*, mąka pszenna*, jaja*, olej słonecznikowy*, zagęszczony sok cytrynowy*), mąka pszenna*, skrobia kukurydziana*, skrobia ryżowa*, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy
*z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 300 kJ / 71 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 13,1 g |
Cukry | 7,6 g |
Białko | 1,0 g |
Sól | <0,05 g |
Sód | <0,02 g |
Masa netto
200 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci powyżej 9. miesiąca życia.
Sposób użycia
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcją przełożoną do miseczki należy podgrzać w „kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej, następnie wymieszać i skontrolować temperaturę.
Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka należy zamknąć i wstawić do lodówki, zużyć następnego dnia.
Do karmienia należ używać plastikowej łyżeczki.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przed użyciem należy upewnić się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używać, jeśli środek wieczka się ugina.
Produkt posiada bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Należy zadbać o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia dziecka.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji