O produkcie
Producent
INSTYTUT WLOKIEN NATURALNYCH I ROSLIN ZIELARSKICHWojska Polskiego 71B
Poznań
Opis
Siemię lniane, ziarno – środek spożywczy, charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika. Nadaje się jako dodatek do sałatek, wypieków i musli, wzbogacając dania o wartości odżywcze.
Skład
Nasiona lnu brązowego.
Wartość odżywcza | 100 g |
Energia | 2186 kJ / 530 kcal |
Tłuszcz, w tym: Kwasy tłuszczowe jednonienasycone Kwasy tłuszczwe wielonienasycone |
43,9 g 4,0 g 7,2 g 32,5 g |
Weglowodany, w tym: Cukry |
1,7 g 1,6 g |
Błonnik |
23,7 g |
Białko |
20,3 g |
Sól |
0,13 g |
Produkt może zawierać śladowe ilości płatków owsianych i migdałów.
Masa netto
200 g
Przeznaczenie
Do spożycia.
Zalecane dzienne spożycie
Pić 2-3 razy dziennie.
Sposób użycia
2 łyżeczki siemienia lnianego zalać gorącą wodą w ilości 150 ml, następnie odstawić pod przykryciem na 15 minut, często mieszając. Po upływie czasu wypić przygotowany produkt.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Należy pamiętać o piciu odpowiedniej ilości płynów dziennie – co najmniej 1,5 - 2 litry.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Pora stosowania