Wysyłka 0zł

ZIELNIK DOZ BIO Czarny Bez, sok, 500 ml

sok NFC, certyfikowany ekologicznie

34,99 zł
7,00 zł / 100 ml
Sprawdź warianty
ZIELNIK DOZ BIO Malina, sok, 500 ml
34,99 zł
7,00 zł / 100 ml
ZIELNIK DOZ BIO Aronia, sok, 500 ml
22,99 zł
4,60 zł / 100 ml
ZIELNIK DOZ BIO Żurawina, sok, 500 ml
34,99 zł
7,00 zł / 100 ml
ZIELNIK DOZ BIO Czarny Bez, sok, 500 ml
34,99 zł
7,00 zł / 100 ml

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

SOK Z CZARNEGO BZU Z ACEROLĄ
Składniki: Sok z ekologicznych owoców czarnego bzu NFC (Sambucus nigra L.) 99,97%,
ekologiczny koncentrat soku z aceroli (Malpighia glabra L.) 0,03% standaryzowany

na zawartość witaminy C (kwas askorbinowy).

Potrzeba życia w zgodzie z naturą oraz czerpania
z niej tego co najlepsze, zainspirowały nas
do stworzenia Zielnika DOZ.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I ZALECANA PORCJA

Pokaż wszystkie produkty ZIELNIK DOZ

Pokaż wszystkie produkty linii Soki i syropy marki ZIELNIK DOZ

Producent

DOZ S.A.
Al. Jerozolimskie 134
02-352 Warszawa
sekretariat@doz.pl

Opis

ZIELNIK DOZ BIO Czarny Bez, sok – otrzymywany bezpośrednio z owoców czarnego bzu (NFC – not from concentrate), pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Wzbogacono go dodatkiem ekologicznego koncentratu z aceroli. Produkt pasteryzowany, w pełni naturalny, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników.

Składniki

Sok z ekologicznych owoców czarnego bzu NFC (Sambucus nigra L.) 99,97%, ekologiczny koncentrat soku z aceroli (Malpighia glabra L.) 0,03% standaryzowany na zawartość witaminy C (kwas askorbinowy).

Ze względu na zwartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym.

Wartości odżywcze

W 100 ml soku

W 70 ml (sugerowanej porcji)

Wartość energetyczna

171 kJ/41 kcal

104 kJ/25 kcal

Tłuszcz, w tym:

0,1 g

<0,1 g

Kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

Węglowodany, w tym:

7,6 g

5,3 g

Cukry

6,5 g

4,5 g

Białko

1,6 g

1,1 g

Sól

<0,01 g

<0,01 g

Kraj pochodzenia: A – Polska, B – Węgry (informacja podana przy oznaczeniu partii A lub B).

Masa netto

500 ml

Przeznaczenie

Do spożycia jako element codziennej, urozmaiconej diety. Może być pita samodzielnie lub po rozcieńczeniu z wodą.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym miejscu oraz chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce i spożyć w ciągu 14 dni. Występowanie naturalnego osadu jest zjawiskiem prawidłowym.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Grypa typu A to jedna z najczęściej występujących odmian wirusa grypy, która charakteryzuje się dużą zdolnością do mutacji i rozprzestrzeniania się w populacji. Jest to choroba sezonowa, która co roku dotyka miliony ludzi na całym świecie i niejednokrotnie wywołuje epidemie lub pandemie. Objawy grypy typu A często pojawiają się nagle i mogą mieć poważne konsekwencje dla zdrowia, zwłaszcza u osób starszych, dzieci oraz osób z obniżoną odpornością. W artykule przedstawiamy charakterystyczne objawy grypy typu A, jej przebieg, metody leczenia oraz możliwe powikłania, które mogą wystąpić w wyniku niewłaściwego lub opóźnionego leczenia. Dowiesz się także, jak zapobiegać tej chorobie i dlaczego szczepienia odgrywają kluczową rolę w ochronie przed wirusem.

  • Po z natury ciepłym lecie przychodzi sezon jesienny, który wystawia na ciężką próbę nie tylko nasz nastrój, ale również układ odpornościowy, który w tym czasie jest wyjątkowo obciążony. Jest to okres infekcji, często nawracających lub przewlekłych. Istnieją jednak sposoby, aby sobie skutecznie pomóc i zniwelować ryzyko uciążliwych i osłabiających przeziębień, na tle których mogą rozwinąć się dużo poważniejsze choroby, jak zapalenie płuc czy oskrzeli. Spośród czynników mających wpływ na prawidłowo funkcjonujący układ immunologiczny, niewątpliwie ogromne znaczenie ma zdrowa dieta.

  • Kalarepa (Brassica oleracea var. gongylodes L.) jest popularnym warzywem należącym do roślin z rodziny kapustowatych (Brassicaceae). W XVIII wieku kalarepa była już pospolicie uprawiana w Europie, a jeszcze do niedawna była postrzegana głównie jako dodatek do zup i bulionów. Jak się jednak okazuje, kalarepa jest rośliną dwuletnią, która charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i smakową. Jej częścią jadalną jest przerośnięta, zgrubiała i mięsista łodyga. Wyróżnia się dwie główne odmiany kalarepy, a mianowicie jasnozieloną oraz fioletową, przy czym w tej drugiej dodatkowo występują antocyjany o bardzo szerokim prozdrowotnym działaniu na organizm człowieka.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Pobierz aplikację mobilną Pobierz aplikację mobilną Doz.pl

Ikona przypomnienie o zażyciu leku.
Zdarza Ci się ominąć dawkę leku?

Zainstaluj aplikację. Stwórz apteczkę. Przypomnimy Ci kiedy wziąć lek.

Dostępna w Aplikacja google play Aplikacja appstore
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl