O produkcie
Pokaż wszystkie produkty SANTE
Pokaż wszystkie produkty linii Bakalie marki Sante
Producent
Sante A. Kowalski Sp. j.Brechta 7
03-472 Warszawa
Opis
SANTE Migdały to bogactwo wartości odżywczych, witamin, minerałów. Zaliczane do superżywności są naturalnym źródłem białka i błonnika. Dostarczają witamin z grupy B, witaminy E, makroelementów i mikroelementów. Sprawdzą się jako zdrowa przekąska i dodatek do dań czy wypieków. Bakalie zostały zamknięte w wygodnym opakowaniu strunowym.
Skład
Migdały łuskane.
Wartość odżywcza | w 100 g | RWS* |
Wartość energetyczna | 2511 kJ / 607 kcal | - |
Tłuszcz, w tym: | 51 g | - |
kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g | - |
Węglowodany, w tym: | 6,6 g | - |
cukry | 6,6 g | - |
Błonnik | 13 g | - |
Białko | 24 g | - |
Sól | <0,01 g | - |
Witamina E | 26,4 mg | 220% |
Tiamina | 0,25 mg | 23% |
Ryboflawina | 0,7 mg | 50% |
Niacyna | 6,8 mg | 43% |
Kwa foliowy | 48 µg | 24% |
Potas | 740 mg | 37% |
Fosfor | 490 mg | 70% |
Magnez | 278 mg | 74% |
Żelazo | 5,2 mg | 37% |
Cynk | 3,3 mg | 33% |
Wapń | 276 mg | 35% |
* RWS — Referencyjna Wartość Spożycia
Produkt może zawierać gluten, soję, mleko, orzeszki arachidowe oraz inne orzechy.
Masa netto
100 g
Właściwości
Migdały marki Sante to idealny pomysł na przekąskę dla osób zdrowo się odżywiających i ceniących wartościowe produkty spożywcze. Są również rekomendowane dla wegetarian i bardzo chętnie wybierane przez kobiety w ciąży.. Dostarczają fosforu, magnezu, potasu, żelaza, wapnia oraz cynku. Dodatkowo są naturalnym źródłem białka. Zawierają witaminy z grupy B: niacynę, tiaminę, kwas foliowy, ryboflawinę oraz wysoką zawartość witaminy E. Charakteryzują się dużą zawartością błonnika. Zostały zapakowane w praktyczne opakowanie strunowe umożliwiające wielokrotne otwieranie i szczelne zamykanie, zapobiega ono wilgotnieniu bakali i ich wysypywaniu się.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji