Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty ACTIVLAB
Pokaż wszystkie produkty linii Recomed marki Activlab
Producent
Regis sp. z o.o.W. Sławka 3a
30-633 Kraków
Opis
Recomed Protein Krem koperkowy – to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, kompletna pod względem odżywczym. Posiada skład dostosowany do potrzeb organizmu w okresie rekonwalescencji po chorobie, operacji, niedożywionych, wyniszczonych.
Skład
Maltodekstryna, płatki ziemniaczane, hydrolizat białka drobiowego, tłuszcz palmowy, koper 3,8%, olej słonecznikowy, L-glutamina, L-arginina, marchew mielona, por mielony, szpinak mielony, pieprz czarny, sól, składniki mineralne (cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, węglan magnezu, siarczan żelaza(II), siarczan cynku, siarczan miedzi(II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian(IV) sodu, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III)), emulgator – difosforan tetrapotasu, witaminy (kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, octan retinylu, cholekalcyferol, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, monoazotan tiaminy, kwas foliowy, D-biotyna, filochinon, cyjanokobalamina).
Może zawierać śladowe ilości pochodnych mleka, soi, pszenicy,zbóż zawierających gluten.
Wartość odżywcza | w porcji 100 g |
Wartość energetyczna | 1689 kJ/ 400 kcal |
Tłuszcz w tym: | 10 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 8 g |
Węglowodany w tym: | 54 g |
- cukry | 10 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 22 g |
Sól | 1,75 g |
L-Glutamina | 4,8 g |
L-Arginina | 1,7 g |
Składniki mineralne: | |
Sód | 700 mg |
Potas | 400 mg |
Chlorki | 600 mg |
Wapń | 160 mg |
Fosfor | 140 mg |
Magnez | 75 mg |
Żelazo | 2,8 mg |
Cynk | 2 mg |
Miedź | 0,24 mg |
Mangan | 0,4 mg |
Selen | 11 μg |
Chrom | 8 μg |
Molibden | 14 μg |
Jod | 30 μg |
Witaminy: | |
Witamina A | 240 μg |
Witamina D | 2 μg |
Witamina E | 3,6 mg |
Witamina K | 22,5 μg |
Witamina C | 24 mg |
Witamina B1 | 0,33 mg |
Witamina B2 | 0,42 mg |
Niacyna | 4,8 mg |
Kwas pantotenowy | 1,8 mg |
Witamina B6 | 0,42 mg |
Biotyna | 15 μg |
Kwas foliowy | 60 μg |
Witamina B12 | 0,75 μg |
Preparat jest klinicznie wolny od laktozy.
Masa netto
4 saszetki x 100 g
Właściwości
Krem koperkowy Recomed Protein zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze: białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik pokarmowy, komplet witamin i składników mineralnych. Posiada skoncentrowaną formę, co ułatwia podawanie i nie obciąża dodatkowo organizmu chorego. Zawarte białko jest najwyższej jakości, hipoalergiczny hydrolizat białka drobiowego posiada opatentowaną strukturę (Nr. Patentu 228665). Produkt został także wzbogacony o L-glutaminę i L-argininę, aminokwasy mające kluczowe znaczenie w procesie rekonwalescencji. Produkt jest klinicznie wolny od laktozy.
Przeznaczenie
Do postępowania dietetycznego w rekonwalescencji spowodowanej niedożywieniem, osłabieniem, wyniszczeniem organizmu, hospitalizacją, stanami okołooperacyjnymi, chorobami onkologicznymi lub u pacjentów w podeszłym wieku. Produkt jest przeznaczony dla osób dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia.
Sposób użycia
Produkt należy przyjmować pod nadzorem lekarza. Krem koperkowy może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia (5 porcji dziennie) lub jako uzupełnienie diety lub jej częściowe zastępowanie (1-3 porcje dziennie).
Zawartość 1 saszetki należy rozpuścić w 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Aby przygotować 1/2 porcji, połowę zawartości saszetki rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Nie należy przyjmować przy nadwrażliwości na składniki preparatu. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Sposób aplikacji
- Alergeny