Resource Glutamin, proszek, smak neutralny, 100 g (5 g x 20 saszetek)
Resource Glutamin, proszek, smak neutralny, 100 g (5 g x 20 saszetek)
169.99 zł

Resource Glutamin, proszek, smak neutralny, 100 g (5 g x 20 saszetek)

Resource Glutamin, proszek, smak neutralny, 100 g (5 g x 20 saszetek)
169.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
4,99 zł
Paczkomat InPost
4,99 zł
ODBIÓR W
4,99 zł
Wysyłka zagraniczna
19,99 zł

Opis

L-glutamina w proszku - dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia medycznego, niekompletny pod względem odżywczym.

Smak neutralny.

Skład

L-glutamina

Wartość odżywcza 100 g 1 saszetka (5 g)
Wartość energetyczna 1700 kJ/400 kcal 85 kJ/20 kcal

Tłuszcz (0% kcal), w tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

Węglowodany (0% kcal), w tym:

- cukry

0 g

0 g

0 g

0 g

Błonnik (0% kcal) 0 g 0 g
Białko (100% kcal) 100 g 5 g

L-Glutamin, w tym L-glutamina

100 g 5 g
Sól (Na (g) x 2,5) 0 g 0 g

Masa netto

100 g

Przeznaczenie

Do postępowania dietetycznego u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem na glutaminę, np. w stresie metabolicznym, urazie lub przy cieżkich oparzeniach.
Odpowiedni dla dzieci powyżej 3. roku życia.

Sposób użycia

Dzienna dawka powinna być dostosowana do wieku, masy ciała oraz sytuacji klinicznej pacjenta oraz powinna uwzględniać zapotrzebowanie żywieniowe ustalone przez lekarza.
Zalecana dzienna dawka dla osób dorosłych to 30 g (6 saszetek), spożywana po 2 saszetki przed posiłkami.
Zaleca się rozpuszczenie jednej lub dwóch saszetek w 30-40 ml wody.
Resource Glutamin przeznaczony jest do podawania doustnego lub przez zgłębnik.

Przygotowaną porcję szczelnie przykryć i spożyć w ciągu 6 godzin, jeśli przechowywana jest w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce nie dłużej niż 24 godziny.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

  • Stosować pod kontrolą lekarza.
  • Nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
  • Nie stosować pozajelitowo.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Producent

NESTLE
Szturmowa 2
Warszawa
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Postać
Działanie/właściwości
Główny składnik
Pora stosowania
Smak
Sposób aplikacji
PRODUCENT