Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
OstroVit Micellar Casein - to suplement diety w postaci proszku, który zawiera białka mleka. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Zawiera substancje słodzące.
Smak waniliowy.
Składniki
Białka mleka, emulgator: lecytyny; aromaty, sól, substancja słodząca: sukraloza; barwnik: karoteny; substancja słodząca: acesulfam K.
Wartość odżywcza | 100 g | 1 porcja (30 g) | 2 porcje (60 g) |
Wartość energetyczna | 1446 kJ / 340 kcal | 434 kJ / 102 kcal | 868 kJ / 204 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 0,9 g | 0,3 g | 0,6 g |
nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g | 0,2 g | 0,4 g |
Węglowodany, w tym: | 8 g | 2,4 g | 4,8 g |
cukry | 8 g | 2,4 g | 4,8 g |
Białko | 75 g | 23 g | 45 g |
Sól | 0,62 g | 0,19 g | 0,37 g |
Produkt może zawierać soję, orzechy ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Masa netto
700 g
Właściwości składników
Białko - wpływa na wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Dodatkowo wspiera zachowanie zdrowych kości.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 1 porcję produktu (30 g = 3 miarki) wymieszać w 200 ml chudego mleka lub wody. Spożywać 1 - 2 porcje dziennie, w zależności od zapotrzebowania.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią nie powinny spożywać preparatu.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Część ciała
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji
- Alergeny