Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty BAIKA
Producent
HERBAPOL WROCLAWŚwiętego Mikołaja 65/68
50-951 Wrocław
herbapol@herbapol.pl
Opis
Baikadent
Miętowy płyn do pielęgnacji jamy ustnej.
Składniki/Ingredients
Aqua, Sorbitol, Xylitol, Glycerin, Scutellaria Baicalensis Root Extract, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Aroma, Limonene, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Carbonate, Citric Acid.
Właściwości
- Płyn zawiera wyciąg z tarczycy bajkalskiej (Scutellaria baicalensis root extract), rośliny o szerokim działaniu: przeciwzapalnym, antybakteryjnym i przeciwgrzybiczym oraz łagodzącym i kojącym.
- Likwiduje rozpulchnienia i zmniejsza krwawienia z dziąseł, sprzyja likwidacji aft, pleśniawek i nadżerek, łagodzi objawy paradontozy i nadwrażliwość szyjek zębowych, łagodzi i likwiduje objawy po źle dopasowanych protezach.
- Usuwa nieprzyjemny zapach z ust.
- Znakomity w profilaktyce chorób dziąseł i przyzębia, wspomaga również redukcję płytki nazębnej.
Przeznaczenie
Przeznaczony dla dorosłych oraz dzieci powyżej 6 roku życia.
- stany zapalne dziąseł,
- afty, pleśniawki,
- krwawienia dziąseł,
- otarcia i podrażnienia dziąseł,
- paradontoza.
Stosowanie
- Należy odmierzyć za pomocą dołączonej miarki 10-20 ml płynu i taką porcją płukać jamę ustną 2 razy dziennie (rano i wieczorem) po wcześniejszym umyciu zębów.
- Zaleca się nie jeść i nie pić jeszcze przez pół godziny od momentu użycia płynu.
- Nie połykać.
- Można stosować częściej np. do odświeżania jamy ustnej.
- Produkt nie wymaga rozcieńczania.
Uwagi
- Nie należy stosować przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników płynu.
- Przechowywać w temperaturze poniżej 25° C.
- Produkt przebadany dermatologicznie i stomatologicznie.
- Bez alkoholu i barwników
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji